Anasayfa Haber Intel Arc Alchemist Serisi, 2.4 GHz’e Çıkacak

Intel Arc Alchemist Serisi, 2.4 GHz’e Çıkacak

Xe-HPG grafik mimarisi üzerine inşa edilen Arc Alchemist harici masaüstü ekran kartları yılın ikinci çeyreğinde piyasada olacak. Daha önce belirttiğimiz gibi, yeni GPU’lar TSMC’nin 6nm teknolojisiyle üretilecek. Geekbench OpenCL testinde görünen Alchemist kartı ise 2.4 GHz gibi yüksek frekans hızlarında çalışıyordu.

“Coffee Lake Client Platform” üzerinde çalışan kart, büyük olasılıkla Intel’in veya açıklanmayan bir yönetim kurulu ortağının laboratuvarlarında test ediliyor. Geekbench yazılımının topladığı verilere göre sistem, 6 çekirdekli ve 6 iş parçacıklı Core i9-9600K işlemciyle birlikte çalışıyordu.

Test edilen ekran kartından daha önce DG-512EU olarak birçok kez bahsetmiştik. Adından da anlaşılacağı gibi GPU’da 512 İşlem Birimi yer alıyor. Bu yaklaşan Alchemist ailesinin amiral gemisi olacak ve 16 GB GDDR6 bellekle gelmesini bekliyoruz.

Mühendislik örneği kartın performansına gelirsek, 85448 RTX 2070/2060 gibi GeForce RTX 20 Turing GPU’ların performans aralığına oturuyor. Daha önceki birçok söylentide ise kartın RTX 3070/3070 Ti performansına ulaşacağı söyleniyordu. Yine de OpenCL’nin bir oyun testi olmadığını, yazılımın optimize edilmemiş olabileceğini ve kartın bir mühendislik örneği olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Genel puan henüz RTX 3070 seviyesinde olmayabilir, ancak bireysel sonuçlar @326powah tarafından yapılan tabloda gösterildiği gibi oldukça yakın.