Anasayfa Haber Samsung Galaxy A73 5G, FCC Web Sitesinde Görüldü

Samsung Galaxy A73 5G, FCC Web Sitesinde Görüldü

Samsung Galaxy A73 5G

Samsung, çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil orta sınıf akıllı telefonu Samsung Galaxy A73 5G üzerinde çalışıyor.

Samsung’un önünde yoğun bir yıl var gibi gözüküyor. Şirket, yakında piyasaya sürülmesi beklenen birkaç bütçe ve orta sınıf akıllı telefon üzerinde çalışmakta. Galaxy A33 5G, bu yıl piyasaya sürülecek akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Çok yakında piyasaya sürülecek bir diğer Samsung akıllı telefon ise Galaxy A73 5G.

Galaxy A73 5G, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy A72‘nin halefi olarak kullanıcılara sunulacak. Cihaz, lansman öncesinde bazı önemli ayrıntılarını gösteren FCC web sitesinde listelenmiş. Akıllı telefon, web sitesinde SM-A736B model numarasıyla bulunuyor. FCC’deki listeleme ayrıca, Galaxy A73 5G’nin 25W hızlı şarj desteği ile geleceğini de ortaya çıkardı. Samsung’un bu hususta, akıllı telefonun kutusunda aynı watt değerine sahip bir şarj cihazı sağlayıp sağlamayacağı ise belirsiz.

Samsung Galaxy A73 5G

Samsung Galaxy A73 5G özellikleri

Akıllı telefon daha önce, BIS web sitesinde de SM-A736B model numarası ile listelenmişti. Telefonla ilgili sızan teknik detaylara göre, akıllı telefonda 6,7 inç AMOLED ekran yer alacak. Ekran düz olacak ve 90Hz yenileme hızı ile gelecek. Ayrıca ekranın üst tarafında ve tam ortasında bir delik kamera yuvası yer alıyor. Telefonun arka bölümünde ise dörtlü kamera kurulumu kendine yer buluyor. Dörtlü kamera kurulumunu oluşturan 108MP ana sensörün yanında üç adet sensör yer alacak ancak bu sensörler ile ilgili henüz bir detay ortaya çıkmış değil.

Sızıntılara göre Samsung Galaxy A73 5G’nin Snapdragon 750G yonga setine sahip olabilir. Cihazda en az 8GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı seçenekleri bulunacak. Akıllı telefon, 5.000mAh bataryayı barındıracak ve kutudan Android 12 tabanlı OneUI 4.0 ile çıkacak.

Son olarak Samsung Galaxy A73 5G akıllı telefonunun lansmanı hakkında henüz resmi bir bilgi olmadığını belirtelim.