Anasayfa Haber Oppo Find X5 Pro Fiyatı ve Özellikleri

Oppo Find X5 Pro Fiyatı ve Özellikleri

Oppo Find X5 Pro Fiyatı

Oppo Find X5 Serisi’nin en güçlü üyesi X5 Pro tanıtıldı. İşte Oppo Find X5 Pro fiyatı ve özellikleri hakkında tüm detaylar.

Oppo Find X5 Pro Özellikleri

Oppo Find X5 modellerinde Sony IMX766 sensörüne (1/1.56 inç, 1.0 µm) dayalı iki adet 50 MP kamera (geniş ve ultra geniş) bulunuyor. Öte yandan, destek donanımı ve işleme algoritmaları daha gelişmiş hale gelmiş durumda. 6nm MariSilicon X çipi iyileştirmelerin çoğunun arkasındaki gücü sağlıyor. Bu çip, yapay zeka gürültü azaltma ve diğer görüntü işleme görevlerini yürütüyor. Böylece gece videolarında daha az parazite ve daha iyi renklere sahip 4K ultra gece videosunu etkinleştirilebiliyor. Bu mod hem geniş hem de ultra geniş kameralarla kullanılabiliyor.

Oppo, özel çipinin telefonun kanal başına 20 bitte HDR video çekmesine izin verdiğini ve bunun da Find X3 Pro’dan dört kat daha fazla olan 120 dB dinamik aralığa dönüştüğünü iddia ediyor. Pro modu, yeni 13 kanallı renk sensörüne dayanan Hasselblad Doğal Renk Kalibrasyonu özelliğine sahip. Ek olarak şirket, kameralarda renk doğruluğunu artıran ve renk sapmalarını azaltan bir cam ön eleman kullanıyor.

Oppo, geniş kameranın, mobilde türünün ilk örneği olan lens ve sensör kaydırma teknolojisini birleştiren yeni bir 5 eksenli optik görüntü sabitleme sistemine sahip olduğunun altını çiziyor. Görüntü sabitleme sistemi 3 dereceye kadar el titremesini düzeltebiliyor. Bu hem fotoğraflar hem de videolar için kullanılıyor. Ultra geniş kameraya ise 110 derece görüş alanına sahip. Telefoto ise 13MP sensör ve 2x optik büyütme (52mm) ve 5x hibrit yakınlaştırma ile geliyor.

Selfie kamerası, RGBW alt pikselleriyle özel Sony IMX709 sensörünü kullanıyor. Bu beyaz alt piksel, sensörün yüzde 60 daha fazla ışık yakalamasını sağlıyor. Zorlu RGBW verilerini işleme görevini ise yine MariSilicon çipi üstleniyor. Ayrıca, kamera varsayılan olarak 80 derece görüntü alanına ayarlı ancak bir grup özçekimi algıladığında otomatik olarak 90 dereceye geçiliyor.

Oppo Find X5 Pro’nun ön tarafında 1 Hz ile 120 Hz arasında değişen tazeleme hızına sahip 6.7 inç AMOLED ekran bulunuyor. Bu 10 bit renk işleme ve yüzde 100 DCI-P3 renk alanı kapsamına sahip 3.216 x 1.440 piksellik bir LTPO panel. Dokunmatik örnekleme, telefonun anında tepki verebilmesi için 1.000 Hz’ye ulaşabilecek nitelikte. Ekran 1.300 nit parlaklıkta zirve yapıyor ve 8.192 parlaklık seviyesi sunuyor.

X5 Pro, beklediğiniz gibi toza ve suya dayanıklılık için IP68 olarak derecelendirilmiştir. Telefonun ön tarafı Gorilla Glass Victus tarafından korunuyor, arka tarafı cam panelden iki kat daha güçlü olan seramik.

Cihaz gücünü  Snapdragon 8 Gen 1 çipsetinden alıyor ve kutusundan Android 12 tabanlı ColorOS 12.1 ile birlikte çıkıyor.

Oppo, X5 Pro, 5.000 mAh bataryaya sahip. Pro model 0-50 şarjı 12 dakikada yapan 80W SuperVOOC’u destekliyor. 47 dakikada tam şarj yapabilen 50W AirVOOC ile kablosuz şarj da hızlanmış durumda.

Telefonda Dolby Atmos destekli stereo hoparlörler bulunuyor. Ayrıca cihaz USB-C, kablosuz bağlantı, bir 360° akıllı anten ve iki adet her zaman açık güç amplifikatörü içeriyor. Bu sistemin dört anteni bulunuyor ve telefon otomatik olarak en güçlü sinyale sahip olana geçiyor.

Oppo Find X5 Pro Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Siyah ve Beyaz renk seçenekleri olan Oppo Find X5, 14 Mart tarihinde satışa sunulacak. Tek seçenek olan 12 GB RAM ve 256 GB depolama ise 1.300 euro fiyat etiketi taşıyor.