Anasayfa Haber Hackerlar, NVIDIA’yı LHR Algoritmasını Sızdırmakla Tehdit Ediyor

Hackerlar, NVIDIA’yı LHR Algoritmasını Sızdırmakla Tehdit Ediyor

Birkaç gün önce NVIDIA sunucularına yönelik düzenlenen fidye saldırısından bahsetmiştik. LAPSUS$ korsan grubu, şimdi bir hafta boyunca NVIDIA sunucularına erişim kazandığını ve 1 TB veriyi dışarı sızdırdığını iddia ediyor. Ayrıca grup, NVIDIA’nın çabalarına rağmen sürücüler, şemalar veya firmware dahil verilere erişildiğini belirtmiş.

Daha da kötüsü, GA102 ve GA104 GPU’lar için bir LHR V2 aracının satışa sunulacağından bahsedilmiş. Bu da grubun RTX 30 kartlar için uygulanan kripto kısıtlamasından sorumlu olan algoritmayı bulduğu anlamına gelmekte.

NVIDIA grupla herhangi bir temas içinde değil ve elde edilen veriler halkla paylaşılabilir. Hacker grup, sızıntının ilk bölümünü zaten internet üzerinde yayınladı ve gelen bilgilere göre veriler iddialarla eşleşiyor gibi görünüyor.

Teknoloji devi sunucularının saldırıya uğradığını henüz kamuya açıklamasa da bir olayı araştırdıklarını doğruladı. Ayrıca bazı söylentilere bakılırsa NVIDIA gruba müdahale etti ve onları tekrar hacklemeye çalıştı. Böylelikle çalınan verilerin şifrelenmesi hedefleniyordu, ancak bu veriler çok önceden zaten yedeklenmişti.