Anasayfa Haber Microsoft OneDrive, Apple M1 ile Uyumlu Hale Geldi

Microsoft OneDrive, Apple M1 ile Uyumlu Hale Geldi

Microsoft, OneDrive senkronizasyon uygulamasının M1 Mac modelleri ile uyumlu bir sürümünü Haziran 2021 tarihinden bu yana test ediyordu. Sonunda uygulamanın tamamen hazır hale geldiği duyuruldu.

Microsoft, bir topluluk gönderisinde şunları duyurdu: “MacOS için OneDrive artık Apple silikonunda yerel olarak çalışacağını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu, OneDrive’ın Apple silikonunun performans iyileştirmelerinden tam olarak yararlanacağı anlamına gelir. Bunun uzun zamandır beklenen ve çok istenen bir özellik olduğunu biliyoruz ve bunu 22.022 derlemesinden başlayarak genel kullanıma sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Artık OneDrive, Apple M1 yonga setlerine sahip Mac bilgisayarlarda çalışmak için Rosetta 2 uyumluluk katmanına ihtiyaç duymayacak. Böylece M1 Mac’lerle OneDrive kullanan kişiler daha hızlı performans ve biraz daha iyi pil ömrü görebilecek.

Genel Önizleme kanalında Microsoft, Mac’te Klasör Yedekleme desteğini de test ediyor. Bu, sistemin Masaüstü ve Belgeler klasörlerinin tıpkı normal OneDrive klasörü gibi OneDrive üzerinden senkronize edilmesini sağlıyor.