Anasayfa Haber Hackerlar, NVIDIA Sürücülerinin Açık Kaynak Yapılmasını İstiyor

Hackerlar, NVIDIA Sürücülerinin Açık Kaynak Yapılmasını İstiyor

NVIDIA sunucularına yapılan ve gizli bilgilerin açığa çıkmasına neden olan saldırılarla ilgili olaylar henüz bitmiş değil. Şirketin sistemlerine sızan bilgisayar korsanları, şirket sürücülerini açık kaynaklı hale getirmeyi taahhüt etmedikçe daha fazla gizli bilgi yayınlayacağını bildirdi.

NVIDIA sunucularına yönelik çok sayıda fidye siber saldırı raporunun ardından, LAPSUS$ bilgisayar korsanlığı grubu şimdi NVIDIA’nın Windows, macOS ve Linux için sürücülerini açık kaynak olarak yayınlamasını talep ediyor. NVIDIA bu talebi karşılayamazsa, grup mevcut ve gelecek GPU’lar için yonga seti dosyalarını, grafikleri ve silikon bilgilerini yayınlamakla tehdit ediyor.

Çalınan verilerin ne içerdiği belli değil, ancak grup ellerinde donanımla ilgili 250 GB veri olduğunu doğruladı. Ayrıca grup, NVIDIA’nın gelecekteki sızıntıları önleyebilmesi için iletişim kurmaya açık olduğunun sinyallerini veriyor.

Daha önce DLSS açık kaynak kodları yayınlanmıştı ve RTX 30 serisinde LHR kilidinin algoritmasıyla ilgili tehditler görmüştük. LAPSUS$ şimdi sürücülerle ilgili bu talebi karşılamak için 4 Mart’a kadar zaman tanıdı.