Anasayfa Haber Microsoft Store Web Sayfası Tasarımı Yenilendi

Microsoft Store Web Sayfası Tasarımı Yenilendi

Microsoft Store, bir arama çubuğunun eklenmesi ile birlikte web sürümünde yenilenmiş bir tasarım ile karşımıza çıkıyor.

Şirket, Microsoft Store’un web sürümünde Windows uygulamalarını bulmayı kolaylaştırıyor. Ayrıca web’deki Windows uygulamaları için yeniden tasarlanmış bir portal başlatıldı. Yeni portal, aranan uygulamaları bulmayı kolaylaştıracak büyük iyileştirmeler içeriyor. Bu yenilikler arasında, yeni bir arama çubuğu ve geliştirilmiş gezinme deneyimi yer alacak.

Microsoft Store web sayfası

Microsoft Store web sayfasının yenilenmiş vitrininde, artık ekranın sol tarafında bir arama çubuğu bulunuyor. Kullanıcılar, halihazırda uygulamaları aramak için Microsoft sitesinin üst kısmındaki genel arama bölmesini de kullanabiliyor. Ancak yeni arama çubuğu yalnızca uygulamalara odaklanıyor ve böylelikle uygulamaların bulunmasını da kolaylaştırıyor. Arama çubuğunun altında ise farklı bölümleri keşfedebilmek için uygulamalar için çeşitli kategoriler bulunuyor.

Şirketin bizlere sunduğu yeni tasarım, bireysel uygulama sayfalarına da uzanmış. Bir uygulamanın adına veya resmine tıklandığında, artık daha temiz ve daha düzenli görünen yeni bir sayfayla karşılaşıyoruz. Yenilenen tasarımda en üstte uygulama simgesi ve hemen altında uygulamanın ekran görüntüleri yer alıyor. Ayrıca yine aynı bölmede uygulama adını ve yayıncısını görmek de mümkün. Ekran görüntülerinin yanında, uygulamanın en son ne zaman güncellendiği ve hangi dillerde mevcut olduğu da artık belirtiliyor.

Microsoft Store web sayfası

Bunların yanı sıra, yeni tasarımda artık sekmeli gezinme özelliği bulunmuyor. Herhangi bir uygulamanın açıklaması da ekran görüntülerinin altında yer alıyor ve artık iki kez gösterilmiyor. Ayrıca uygulamanın derecelendirmeleri ve incelemeleri de ekran görüntülerinin alt bölümüne yerleştirilmiş. Ekranın en altında ise ilgili uygulamalar yer alıyor. Eski tasarıma göre uygulama ekranından kaldırılan bilgi ise sistem gereksinimleri olmuş.