Anasayfa Video NZXT H510 Flow Kasa İncelemesi

NZXT H510 Flow Kasa İncelemesi

NZXT, kasalarda hava akışına önem verenler için H510 serisini modifiye edip, ön tarafı tamamen açık versiyonu H510 Flow modelini çıkarmış.

NZXT markasının H510 Elite, H510i ve H710i kasalarını daha önce Technopat’ta incelemiştik. Bunlar hem iç, hem de dış detaylarıyla estetik açıdan çıtayı bir üst seviyeye taşıyan ürünler. Ancak bu kasaların bir eksisi, hava akışının önü açık kasalardaki kadar serbest olmamasıydı.

NZXT yeni çıkardığı H510 Flow kasasıyla bu eleştirilere cevap niteliğinde bir ürün geliştirmiş. Temelde H510i ile aynı özellikleri paylaşan H510 Flow orta seviye sistemler için tasarlanmış bir kasa.

H510 Flow Dış Detaylar

510 Flow modeli siyah ve mat beyaz olmak üzere 2 renk opsiyonuyla bize sunuluyor. Mat beyazda kasanın yarısı beyaz, yarısı siyahken, siyah renkli model ise tamamen siyah.

Karartılmış temperli cam kapak tek vidayla çıkarılabiliyor. NZXT’nin tüm H serisi kasalarında gördüğümüz gibi güç kaynağı ve sabit disklerin olduğu alt bölüm dışardan bakıldığında belli oluyor. Kasanın geri kalanından ayrı bir bölümmüş gibi bir izlenim yaratıyor. Bu tasarım bence temiz ve minimalist görünüyor.

Ama şu da var ki, kimi kasalarda temperli cam kapaklar kasanın yan tarafını komple kaplıyor. Yani güç kaynağı bölmesini de görebiliyorsunuz . Hatta burada açılan kesitlerle ekranlı güç kaynaklarında gösterilen Watt cinsinden güç tüketim bilgisini kasanıza baktığınızda görebiliyorsunuz. NZXT H serisi kasalarda böyle bir seçeneğiniz yok.

NZXT H510 Flow

Delikli Ön Kapak

Kasanın önü tamamen mesh, yani delikli yapıda ve kasanın en büyük özelliği bu. Buraya taktığınız fanlar rahatça nefes alabiliyor. Ne kadar bir gelişme söz konusu bunu da sizin için test ettik.

NZXT Kraken X58 RGB tarafından soğutulan Intel i9 11900K, Z590 anakart ve RTX 3060Ti sistemimizi sırasıyla H710i ve H510 Flow kasalara taktık. Her iki sistemde işlemci soğutucusu kasanın önünde havayı kasanın dışından alıp içine üfleyecek şekilde takılıydı. H510i Flow’da 3 derece daha serin kasa içi sıcaklık tespit ettik.

Kasa önündeki mesh parça plastikten yapılmış ve kolayca söküp çıkarabiliyoruz. Bu parçanın iç kısmında bir de toz filtresi bulunuyor. Bir diğer toz filtresi de kasanın altında yerleştirilmiş.

Ölçüler

510 Flow modeli ölçüleri itibariyle ufak bir tower kasa denebilir. Boyutları ve hacmiyle değil de, serbest hava akışıyla ön plana çıkan bir kasa. 460mm yükseklik, 210mm genişlik ve 428mm uzunlukla ölçüleri diğer H500 serileriyle birebir aynı.

NZXT H510 Flow sistem montajı

Fan ve Radyatör Desteği

510 Flow içine maksimum 2 fanlı radyatörler sığabiliyor. Onu da ön tarafa takabiliyorsunuz. Bunlar 240 ya da 280 mm radyatörler olabilir.

Kasa önüne 2 adet 12 veya 14 cm, kasa üzerine de 1 adet 12 veya 14 cm, arka tarafa da bir 12 cm fan takılabiliyor. Beraberinde gelen fanlar NZXT’nin AER F120 modelleri. Bunlar PWM değiller ve 2000 RPM devir hızına kadar çıkabiliyorlar.

Güzel bir detay olarak, NZXT kasa önünde radyatör takacağınız noktayı çukur yapmış. Bu sayede fanlarınızı ister radyatör önüne, ister arkasına takabiliyorsunuz. Her iki montaj tipi için yeterli boşluk mevcut. Biz radyatör önüne taktık ve buna rağmen fanlar rahatlıkla nefes alacak boşluğa sahip oldu.

NZXT H510 Flow ön kısım

Premium Özellikler?

Diğer Premium NZXT kasalarda gördüğümüz fiyatı artıran özellikler 510 Flow modelinde bulunmuyor. Örneğin fan ve RGB kontrolcü Smart Controller bulunmuyor. Kasa içi şerit ledler, dikey ekran kartı desteği ya da vidasız kapak gibi özellikler de yok. Eğer bunlar sizin için önemliyse H510 Elite ve H510i’ye bakmanız daha iyi olabilir.

NZXT H510 Flow giriş çıkış portları

Ön G/Ç yuvaları

Kasanın hoşuma gitmeyen tarafıysa ön giriş çıkış yuvalarının sayısının az olması. Burada minimum 2 adet tip A USB yuva olmalıydı. Görebildiğimiz bir tip A, bir tip C, birleşik kulaklık jakı ve aydınlatmalı güç tuşu. Reset tuşu bulunmuyor. Bu arada 2 uçlu eski tip kulaklıklarınız için birleştirici kablonun kutuya dahil edildiğini de gördük. 

Depolama

Depolama noktasında güç kaynağı gizleyici bölmesinde tipik 3 yuvalı disk kafesimiz var.  Bu kafesin 2 tane içine, bir tane de üzerine 3.5 inçlik sabit disk takabiliyorsunuz. Zaten kasa arkasında konumlandırılmış 2 adet 2.5 inçlik SSD yuvalarını da düşündüğünüzde, ortalama kullanıcının ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabileceğini söyleyebiliriz. Hatta çoğunuzun sadece Nvm Express SSD kullanıp bu kafesi sökeceğini biliyorum.

NZXT H510 Flow kasa

Uyumluluk

Uyumluluklar bir diğer önemli konu. Biz Cooler Master’ın 18 cm uzunluğunda 1250W’lik güç kaynağını test ettiğimizde, sabit disk kafesini çıkarmadan kullanabildiğimizi gördük. Biraz daha uzun bir güç kaynağı kullanmanız durumunda bu kafesi çıkarmanız gerekecektir. 

360 mm uzunluğa kadar ekran kartlarını bu kasaya takabiliyorsunuz. Bu da RTX 3090’ı bile desteklediğini gösteriyor. Nitekim denediğimizde RTX 3090’ın sorunsuz sığdığını gördük.

NZXT H510 Flow

Sonuç Değerlendirmesi

NZXT H510 Flow, hava akışını ve soğutma performansını önemseyenler için, H500 serisinin ölçülerinin değiştirilmeden, kasa önüne bir makyaj çekilerek piyasaya sürülmüş bir versiyonu diyebiliriz. 

Şu an için aynı şeyi H700 serisine uyarlayıp uyarlamayacaklarına dair bilgimiz yok. Ancak yeterli talep olursa bunun da gerçekleşeceğini tahmin edebiliriz.