Anasayfa Haber Ford, Elektrikli Araç Yatırımını 50 Milyar Dolara Yükseltti

Ford, Elektrikli Araç Yatırımını 50 Milyar Dolara Yükseltti

Ford Motor Company, elektrikli araç yatırımını 2026 yılına kadar 50 milyar dolara çıkartacağını açıkladı. Şirketin daha önceki yatırım planı, 2025 yılına kadar 30 milyar dolar yatırım yapmaktı. Ford CEO’su Jim Farley, otomobil üreticisinin elektrikli araç ünitesini içten yanmalı motor işinden ayrı olarak yürüteceğini doğrulamasının ardından bu haberi duyurdu.

TechCrunch’ın haberine göre, bu açıklamayla birlikte Ford, elektrifikasyon harcamasını bir yıldan kısa bir süre içinde üçüncü kez artırmış oldu. Şirket, ilk olarak Mayıs 2021’de elektrikli araçlara 22 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. Elektrikli araçlara yapılacak olan yatırım miktarını artırması, otomobil üreticisinin endüstri lideri Tesla’yı yakalamayı umduğuna işaret ediyor.

Ford

Farley, Ford Model e adlı yeni elektrikli araç işi sayesinde, Ford’un 2026’da 2 milyondan fazla (yıllık küresel üretiminin üçte biri) elektrikli araç üretmeyi planladığını ve 2030 yılına kadar toplam hacminin %50’sinin elektrikli olacağını söyledi. Bununla birlikte CFO John Lawler’a göre şirket, 2025’te yeni nesil modellerin üretimine başlanana kadar kar elde etmeyi beklemiyor. Şirketin elektrikli araçlar birimi Ford Model e ve geleneksel içten yanmalı motorlu araçlar birimi Ford Blue, 2023 yılına kadar ayrı finansal sonuçlar bildirecek.

Ford, bu yıl elektrikli araç işi için 5 milyar dolar harcamayı planlıyor ve bu rakam, otomobil üreticisinin geçen yıl bu işe harcadığının iki katı. Buna bağlı olarak şirket CEO’su Jim Farley, “Nakit yaratmak için içten yanmalı motor işine ve inovasyona odaklanmak için elektrikli araç işine ihtiyacımız var.” şeklinde bir açıklamada bulundu.