Anasayfa Haber WhatsApp, Android’de Sesli Not için Daha Fazla Kontrol Sunuyor

WhatsApp, Android’de Sesli Not için Daha Fazla Kontrol Sunuyor

WhatsApp Windows 11

WhatsApp, iOS sürümündeki özelliğe benzer olarak Android kullanıcılarına sesli not kaydederken daha fazla kontrol sağlamaya hazırlanıyor.

WhatsApp, dünya çapında en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak platform, 180’den fazla ülkede 2 milyardan fazla kullanıcı ile önemli bir iletişim aracı haline gelmiş durumda. Uygulama, bazı rakiplerine kıyasla yavaş gelişmesine rağmen, hem işletme sahipleri hem de sıradan insanlar için en iyi seçeneklerden biri olmaya devam ediyor. Şirketin son zamanlarda geliştirmek için üzerinde çalıştığı özellik ise sesli not özelliği.

Şirket, sesli not kaydetme deneyimini geliştirmek için bir süredir yeni özellikler duyuruyor. Çalışmalar sonucunda ortaya çıkan iyileştirmelerden en sonuncusu ise ses kaydını duraklatma ve devam ettirme yeteneği olarak dikkat çekiyor. Bahsi geçen özellik şimdi, iOS ve masaüstünden sonra WhatsApp Android kullanıcıları için de mevcut olacak.

WhatsApp Android Beta

Halihazırda kullanıcılar, ses kaydı yaparken herhangi bir sebepten ara vermek durumunda kaldığında, kaydı yarıda kesmek zorunda kalmaktaydı. Bu durumda kullanıcıların önünde iki seçenek bulunuyordu; kaydı yarıda keserek farklı bir kayıt almak ve kaydı iptal edip en baştan tekrar kayıt almak. Ancak bu durum şimdi WhatsApp Android kullanıcıları için de değişiyor gibi gözüküyor.

WABetaInfo tarafından yayınlanan yeni bir rapor, WhatsApp Android Beta 2.22.6.7 sürümünün bazı kullanıcılar için duraklat/devam ettir düğmesini eklediğini bildiriyor. Yeni özellik henüz pek de yaygın değil gibi gözüküyor. Zira, yeni özellik halihazırda bir sunucu tarafı sunumu olarak nitelendirilebilir. Ayrıca şirket, özelliğin ne zaman kararlı sürümde tüm kullanıcılara sunulacağı yönünde de herhangi bir bilgi vermiş değil. Yine de özelliğin iOS ve masaüstü kullanıcıları için aktif olduğunu düşündüğümüzde, sesli notlar için duraklatma ve devam etme özelliğinin Android için de yakın zamanda kararlı sürüme geleceğini söylemek yanlış olmayacaktır.