Anasayfa Haber Windows 11 Kullanımı, Steam’de Neredeyse %16’ya Ulaştı

Windows 11 Kullanımı, Steam’de Neredeyse %16’ya Ulaştı

Steam Windows 11

Steam kullanıcılarının neredeyse yüzde 16’sı, Microsoft’un en yeni işletim sistemi olan Windows 11’i kullanmayı tercih ediyor.

Steam, müşterilerin ne tür bilgisayar yazılımı ve donanımı kullandığını analiz etmek adına her ay isteğe bağlı olarak katılım sağlanabilecek ve anonim olma şartı koyan bir anket düzenliyor. Platformun, Şubat 2022 için yaptığı ankette ortaya çıkan en son veriler, donanım tercihlerinde önemli değişiklikleri ortaya koymuyor. Ancak anket sonuçları, Windows 11 kullanımı oranının istikrarlı bir şekilde tırmandığını ve Windows 10 ve diğer işletim sistemlerinden kullanıcıların da yavaş yavaş Windows 11’e geçiş yaptığını gösteriyor.

Steam

Şubat 2022 verilerine göz atıldığında, Windows 10 işletim sisteminin halen Steam genelinde baskın işletim sistemi olmaya devam ettiğini görüyoruz. Öyle ki, kullanıcıların %75,69’u halen yedi yıllık işletim sistemini diğer sürümlere tercih ediyor. Ancak bu oranın, bir önceki aya göre %2,13 daha az olduğunu belirtmekte fayda var. Windows 11 ise %15,59’luk kullanım oranı elde etmiş. Böylelikle, işletim sistemi geçtiğimiz ayın verilerine göre %2.03 artış gösteriyor. Anket sonuçlarında dikkat çeken bir başka veri ise Windows 7 kullanımında dikkat çekiyor. Zira, halen kullanıcıların %4.08’i Windows 7 işletim sistemini kullanmakta.

Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını şu anda Windows 11’e geçmeye zorlamıyor. Bununla birlikte, en yeni işlemciler ve ekran kartları da halen Windows 10 sürümü ile birlikte sorunsuz çalışıyor. Bu nedenle Windows 11 kullanımı gün geçtikçe artsa da büyük bir sıçrama yapmasını beklemek çok da olası değil. Ayrıca, nispeten yüksek donanım gereksinimleri nedeniyle birçok kullanıcı da bilgisayarlarını Windows 11’e güncelleyemiyor. Genel olarak baktığımızda ise kullanıcıların %96,36’sının Windows’u tercih ettiğini, macOS’un %2,62 ile ikinci sırada olduğunu ve üçüncü sırayı da %1,02 kullanım oranıyla Linux’un aldığını söyleyebiliyoruz.

Son olarak Steam’in Donanım ve Yazılım Anketi sonuçları hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebileceğinizi belirtelim.