Anasayfa Makale HUAWEI MateBook D15 R5 Öne Çıkan Özellikler

HUAWEI MateBook D15 R5 Öne Çıkan Özellikler

HUAWEI MateBook D15 R5

HUAWEI, ince ve zarif tasarımlı notebook modelleri üretmeye devam ediyor. Şirketin son ürünü de yine bu mottolarla üretilen MateBook D15 R5 modeli oldu. İnce ve hafif bir kasada Ryzen 5 5500U işlemci ile 512 GB NVMe SSD sunan bu model, uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor.

15.6 inç HUAWEI FullView Ekran

HUAWEI MateBook D15 R5, 5.3mm ince çerçeveleri ve zarif köşe tasarımıyla öne çıkan Full HD yani 1920×1080 çözünürlüğe sahip bir ekranla geliyor. Bu ekran, 178 derece görüş açısı ve yüzde 87’lik ekran gövde oranı ile oldukça başarılı. Ayrıca ürün, kullanılan panel dolayısıyla canlı renkler üreterek sürükleyici bir deneyim vadediyor.

HUAWEI MateBook D15 R5

Hafif ve İnce Bir Cihaz

Metal gövdesine rağmen yaklaşık 1.5kg olan HUAWEI MateBook D15 R5, 16.9mm bir inceliğe sahip. Bu yapısıyla birlikte oldukça taşınabilir bir ürün olan MateBook D15 R5, ister okulda ister iş yerinizde kullanabileceğiniz güzel bir alternatif oluyor.

Herkes İçin Fonksiyonel Bağlantı Noktaları

HUAWEI MateBook D15 R5, yukarıda da bahsettiğimiz gibi oldukça ince bir cihaz. Yalnızca 16.9mm kalınlığa sahip olan notebook, beklenenden fazlasını vadediyor. İnce notebook modelleri, genellikle bu yapısı sebebiyle giriş/çıkış portları bakımından isteneni veremez. Bu da yetersiz sayıda USB portu bulunması ve HDMI gibi görüntü çıkışlarının ya hiç olmaması ya da standart olmayan küçültülmüş portların bulunmasıyla sonuçlanıyor.

Ancak HUAWEI MateBook D15 R5 modeli, bu ince yapısına rağmen iki adet USB Type-A (USB 2.0 ve USB 3.0), bir adet USB Type-C ve tam boy bir HDMI çıkışı bulunduruyor. Ürün bu sayede kompakt olmasının yanında kullanışlı ve çok yönlü bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.

USB Type-C ile ters SuperCharge desteği

Cihazda bulunan USB Type-C portuna takılan ürünleriniz, SuperCharge desteği sayesinde hızlı şarj olarak ekstra bir şarj aleti taşıma zahmetini engelliyor.

Klavyeye Entegre Web Kamera

Yeni MateBook D15 modeli, ince ekran çerçeveleriyle oldukça şık bir cihaz. Bu ince çerçeveler, web kameranın ekran çerçevesi yerine klavye tuşlarından birine entegre olmasına borçlu. Böylece tasarım daha sade ve hoş, kamera da oldukça kullanışlı ve iyi bir açıda yer almış oluyor.

HUAWEI MateBook D15 R5

Tasarım

MateBook D15 R5, tasarımıyla birçok kullanıcıya hitap edebiliyor. Bahsettiğimiz üzere ince olması ve hafif bir cihaz olması, onu birçok açıdan öne çıkarıyor. Ayrıca ürünün sade olması ve kullanılan renklerin de uyumlu olması, herkes tarafından tercih edilebilecek bir cihaz olmasını sağlıyor.

Yeni notebook’un Mystic Silver ve Space Gray olmak üzere iki renk seçeneği sunduğunu da belirtelim.

İnce kasada gelişmiş donanım altyapısı

16.9mm kalınlığında kasaya sahip MateBook D15 R5, ince yapısına rağmen oldukça yeterli bir performansa sahip. AMD’nin Ryzen 5 5500U mobil işlemcisi ile donatılmış olan cihazda, dahili olarak Vega 8 mobil GPU yer alıyor. Bu GPU ile gündelik işleriniz sorunsuz yapılabilirken, gün sonunda veya iş molasında multimedya ihtiyaçlarınız da giderilebiliyor.

Bunun yanında 8 GB DDR4 bellek bulunan dizüstü bilgisayarda 512 GB boyutunda NVMe SSD disk de yer alıyor. Ayrıca kullanılan Wi-Fi yongasıyla birlikte Wi-Fi 6 desteği sunulan cihazda 2 adet mikrofon ve 2 adet hoparlör mevcut.

HUAWEI Shark Fin Dizayn 2.0

HUAWEI MateBook D15 R5, HUAWEI’nin gelişmiş soğutma çözümlerinden birini bulunduruyor. Bu çözüm, daha ince fan kanatları sayesinde çok daha fazla kanat bulunduran bir yapıyla karşımıza çıkıyor. İnce kanat yapısıyla kanat sayısı yüzde 33 artarken, fan başına düşen performans da yüzde 27 artıyor.

HUAWEI MateBook D15 R5

Bu sayede cihaz daha serin çalışarak yüksek performans sunmaya devam edebiliyor.

Pil ve Şarj Performansı

HUAWEI, yeni MateBook modelinde akıllı güç yönetimine sahip yüksek kapasiteli 56 Wh bir pil kullanmış. Bu güçlü pil sayesinde gün içindeki birçok işinizi halledebilirsiniz. HUAWEI MateBook D15 R5, bu pili sayesinde ofis işleriniz için 6.6 saat, video oynatma (1080p) için 6.3 saat ve internet kullanımı için 6.2 saat kullanım ömrü vadediyor.

HUAWEI Share il Telefon Ekranı Bilgisayarında

Sadece basit bir dokunuşla akıllı telefonunuz ve HUAWEI MateBook, internet bağlantısı olmasa bile birbiri ile eşleşebiliyor. Bu eşleşme sayesinde telefon ekranınız dizüstü bilgisayarınızda görünmekle kalmaz, hem bilgisayarınız hem de akıllı telefonunuz arasında dosyaları sürükleyip bırakmanıza ve aynı klavyeyi ve fareyi kullanarak telefonunuzdaki meslektaşlarınızla mesajlaşırken dizüstü bilgisayarınızdaki dosyaları düzenlemenize olanak tanır. Bu cihazlar arası işbirliği hayatı ve işi kolaylaştırır.

HUAWEI MateBook D15 R5

Parmak İzi Sensörü ile Kolayca Kilitlerden Kurtulun

HUAWEI MateBook D15 R5, güç tuşuna entegre edilmiş bir parmak izi sensörüne sahip. Cihaz, parmak izinizi tanıtmanız durumunda herhangi bir oturum parolası girmeden parmağınızı dokundurduğunuz anda oturum açabiliyor. Bu yöntem hem zaman kazandıran hem de daha güvenli bir çözüm olarak kullanıcılara sunulmuş.

HUAWEI MateBook D15 R5 Fiyatı

Tüm bu özelliklere sahip HUAWEI MateBook D15 R5 modeli, HUAWEI Online Mağaza üzerinden 10.999 TL’ye (kısa süreliğine 9.699 TL) satışa sunuldu.