Anasayfa Haber En İyi İnternet Hizmetine Sahip Ülkeler Açıklandı

En İyi İnternet Hizmetine Sahip Ülkeler Açıklandı

Starlink Uzaydan İnternet Genel Beta

BroadbandChoices, en son İnternet Erişilebilirlik Endeksi raporunda indirme ve yükleme hızı, maliyet ve mobil internet kapsamı gibi ölçümlere dayalı olarak yaptığı araştırma sonuçlarını yayınladı. Buna göre Danimarka en iyi genel internet hizmetine sahip ülke oldu. ABD ise nispeten daha düşük hızlar ve yüksek fiyatlandırma ile ikinciliğe yerleşti.

Irak, Somali, Yemen ve Lübnan dahil olmak üzere birçok ülke, 1 Mbps’den daha düşük ortalama indirme hızları kaydetti. Ülkemizde ortalama indirme hızı 5 Mbps ve yükleme hızı 11.6 Mpbs olarak listelenirken 26. sırada yer alıyoruz. Bu sebeple araştırmaya göre ortaya çıkan sonuçların pek de tutarlı olmadığını söyleyebiliriz.

Rapora göre Danimarka’da ortalama indirme hızı 69.4 Mbps. Söz konusu en yüksek bant genişliği olduğunda liderlik Lihtenştayn’a ait, ancak diğer faktörlerle birlikte sıralama değişiyor. Genel olarak ikinci sırada yer alan ABD’nin ortalama indirme hızı ise yalnızca 27,4 Mbps.

Danimarka, ABD’deki sadece 9,0 Mbps’lik ortalama yükleme hızına kıyasla 40,6 Mbps’lik bir ortalama yükleme hızına sahip ve bu tarafta eşitsizlik daha büyük. Bağlantı maliyetine gelince, ABD vatandaşları ortalama 62.40 dolarlık ödeme yapıyor. Danimarka’da ise bu miktar 47.80 dolar.

Nüfusu hesaba katarsak arada devasa bir fark var. Danimarka, ABD’nin yaklaşık 330 milyonluk nüfusuna yaklaşık 5.8 milyon nüfusa sahip. Wi-Fi bağlantı noktalarına gelirsek, Danimarka’da etkin nokta başına ortalama yaklaşık 811 kişiye tekabül ediyor ve ABD’de ortalama 806 kişiye denk düşüyor.

3 Yorumlar

  1. Helal bize Jamaika mısır gibi dandik ülkeleri anca geçebilirdik ve onları geçtik hemen parti verelim rezillik arkadaş ya

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version