Anasayfa Haber Foxconn, iPhone Üretimine Ara Verdi

Foxconn, iPhone Üretimine Ara Verdi

Foxconn iPhone

Apple’ın en büyük tedarikçilerinden birisi konumundaki Foxconn, artış gösteren COVID-19 salgını sebebiyle yerel yönetimin uyguladığı karantinadan dolayı Çin’in Shenzhen şehrindeki operasyonlarını durdurmak zorunda kaldı. Burada Foxconn tarafından iPhone ve diğer Apple ürünlerinin montajının gerçekleştirildiğini belirtelim.

Bloomberg’in haberine göre, sokağa çıkma yasağı Foxconn’un Shenzhen’deki iki kampüsündeki operasyonları askıya almasına neden olmuş durumda. Kapanmanın etkisini azaltmak için şirket, üretimi hala düzenli olarak çalışan diğer tesislere taşıma kararı aldı. Karantinanın ise 20 Mart tarihine kadar sürmesi bekleniyor.

Çin hükümeti 13 Mart günü Shenzhen’de 3.000’den fazla COVID-19 vakasının rapor edilmesinin ardından yeni bir karantina kararı aldı. Gelişme sonrasında Foxconn’un arkasındaki grup olan Hon Hai’nin hisseleri Pazartesi sabahı Taipei’de yüzde 1 düşüş kaydetti.

Karantinanın Apple ve ürünlerini geliştirmek için bu tesislere güvenen diğer teknoloji şirketleri üzerinde ciddi etkisi olacağı ortada.