Anasayfa Haber Apple’ın Elekronik Tedarikçisi Foxconn, Yarı İletken Sektörüne Dahil Oluyor

Apple’ın Elekronik Tedarikçisi Foxconn, Yarı İletken Sektörüne Dahil Oluyor

Foxconn

Dünyanın en büyük elektronik üreticisi ve teknoloji devi Apple’ın tedarikçisi konumunda olan Foxconn, yarı iletken sektörüne adım atmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte Tayvan merkezli şirketin elektrikli otomobiller alanında da bir dizi atılımlar yapmak amacıyla bazı planlar yürüttüğünü biliyoruz. Foxconn’un pazartesi günü yaptığı açıklamada, mevcut çalışmalar çeşitlendirmek ve yarı iletken üretimine başlamak için Hindistan’daki madencilik kuruluşu Vedanta ile ortaklık kurduğunu belirtti.

Foxconn yönetiminin yaptığı duyuruda, petrolden metale kadar geniş bir üretim zincirine sahip Vedanta ile yarı iletken üretimi yapmak için bir mutabakat anlaşması imzaladığı ve bu kararın “Hindistan’da yerli elektronik üretimine önemli bir destek” olduğu söylendi. Foxconn, Vedanta’nın ortaklığı ile kurulacak yeni girişimin çoğunluk hissedarı olmasıyla birlikte bu şirkete 118.7 milyon dolar yatırım yapacağını da açıkladı. Çip üretimine odaklanacak yeni kuruluşun hisselerinin yüzde 40’ı Foxconn’un elinde olacak.

foxconn üretim

Foxconn ve Vedanta’nın yer aldığı ortaklıktaki amaç, iki şirketin tarihinde bir ilk olsa da yarı iletken sektörüne olan bu dönüşüm gerçekten ilgi çekici. Ayrıca Foxconn’un Yageo ile de iş birliğine gitmesi çip konusunda yeni bir seçeneğin doğduğuna işaret ediyor.

Bununla birlikte Foxconn’un son yıllarda elektrikli otomobil pazarında da önemli bir oyuncu olma planları var. Zira, elektrikli araçlara yönelik donanımlar sunmak amacıyla bazı dökümhanelerle görüşmeler yapıldığı dünkü duyuruda bahsedildi. Özetle, ilerleyen yıllardaki yonga endüstrisinde Foxconn isminin sıklıkla dile geleceği yadsınamaz bir gerçek. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.