Anasayfa Haber Google Play Store Rusya’da Kısıtlandı

Google Play Store Rusya’da Kısıtlandı

Google Play Store abonelik Rusya
Google Play Store abonelik Rusya

Google, duyurduğu Rusya kısıtlamasıyla uygulama/oyun satın alımları ve düzenli abonelik işlemlerinin askıya alındığını ilan etti. Bundan önce Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra ABD yaptırım uyguladıklarını ilan etmişti. Ülkeler haricinde firmalar da yaptırım konusunda peş peşe açıklamalar yapmaya devam ediyor. Yaptırım uygulayanlar arasında UEFA, Electroinc Arts, Nintendo, PlayStationGSMA gibi teknoloji, oyun ve spor alanında faaliyet gösteren organizasyon/firmalar yer alıyor.

Google’dan yapılan resmi açıklamada, Google Play’in Rusya’daki kullanıcılar için faturalandırma sistemini 10 Mart 2022 tarihinden itibaren duraklattığını belirtiyor. Google, bu durumun kullanıcıların uygulama ve oyun satın alamayacağı ve abonelik ödemesi yapamayacağı anlamına geldiğini özellikle vurguladı. Yani Rusya içerisinde sadece ücretsiz uygulama ve oyunlar indirmeye açık olacak.

Google Play Store üzerinden herhangi bir aboneliği bulunan kullanıcılar ise abonelikler yenilenmeyeceği için uygulamaları kullanmaya devam edemeyecek. Ancak mevcut abonelik (yani, Rus Android kullanıcısının bu duyurudan önce satın aldığı 1 aylık veya 1 yıllık abonelik) o sırada geçerli olan fatura döneminin sonuna kadar erişilebilir olacak.

Google’ın diğer hizmetlerinin erişim durumu hakkında henüz net bir bilgi mevcut değil.