Anasayfa Haber Redmi K50 Serisi Özellikleri Netleşiyor

Redmi K50 Serisi Özellikleri Netleşiyor

Redmi K50 Serisi

Yeni Redmi K50 modelleri, 17 Mart’ta piyasaya sürülecek ve akıllı telefonlar Dimensity 9000 serisi, Dimensity 8100 ve bazı Snapdragon işlemcileri içerecek. Bu ayrıntılar, kısa bir süre önce ortaya çıktı ve serinin tanıtılmasına günler kala daha fazla bilgi gelmeye devam ediyor.

Bununla birlikte Redmi K50 serisi, Bluetooth 5.3 ve LC3 ses sunan ilk akıllı telefonları barındıracak (LC3, SBC ses codec bileşeninin yüksek kaliteli yeni versiyonudur). Aynı zamanda yeni K50 modelleri, Hi-Res Audio (kablolu ve kablosuz) sertifikasına sahip olacak ve Dolby Atmos özellikli stereo hoparlörler ile birlikte gelecek.

Redmi K50 Serisi

Üstelik serideki telefonların özellikleriyle ilgili elimizdeki bilgiler bunlarla sınırlı değil. GSM Arena’nın paylaştığı habere göre yeni akıllı telefonlar; 1440×3200 piksel çözünürlük (526 ppi piksel yoğunluğu), Dolby Vision ve Gorilla Glass Victus korumasına sahip Samsung yapımı bir OLED ekran paneli kullanacak. DisplayMate, halihazırda bu ekran panelini test etti ve A+ puanı layık gördü.

Bunların yanı sıra Redmi K50 telefonlar, 160 Hz bant genişliği ile Wi-Fi 6 (ax) desteğini sunacak. Telefonların ek bağlantı özellikleri arasında çift frekanslı GPS, NFC ve bir IR sensörü bulunuyor. Ayrıca Xiaomi, telefonların tasarımlarını da gizlememiş. Hatta telefonların tasarımlarını gösteren birkaç tanıtım görseli de paylaşıldı. Bu görsellerdeki Redmi K50 serisi telefonun, üçlü bir kamera donanımına sahip olduğu ve ana kamera sensörünün “108 MP” olduğu açıkça görülüyor.