Anasayfa Haber ARM, Çalışanlarının Yüzde 15’ini İşten Çıkartabilir

ARM, Çalışanlarının Yüzde 15’ini İşten Çıkartabilir

ARM yüzde 15

NVIDIA, geçtiğimiz ay ARM ile birleşmenin ücretsiz lisanslama modelini etkilemeyeceğine dair yetkilileri ikna etmekle ilgili yaşadığı sorunlar sebebiyle ARM alımını sonlandırdığını resmen doğrulamıştı.

The Telegraph’ın haberine göre başarısız satın alma girişiminin ardından, ARM’nin yeni CEO’su Rene Haas’ın Pazartesi günü personele şirketin 1.000 çalışanı etkileyebilecek işten çıkarmalarla karşı karşıya olduğunu söylediği bildirildi. Şirketin 6.400 çalışanı bulunurken bunların 3.500’ünün Birleşik Krallık’ta olduğu da bilgiler arasında. Haas, çalışanlarına işten çıkarmaların çoğunun Birleşik Krallık ve ABD’de olacağını açıklıyor.

Geçen ay Japon yatırım şirketi ve ARM’nin şu anki sahibi olan Softbank, başarısız satın alma işleminden kaynaklanan kayıpların bir kısmını telafi etmek için ARM’yi halka açmayı planladığını doğruladı. Bu işten çıkarmalar, maliyetleri düşürme ve böylece ilk halka arz öncesinde yatırımcıların ilgisini en üst düzeye çıkarma planının bir parçası olarka nitelendiriliyor.