Anasayfa Haber realme GT Neo 3 Tasarımı Doğrulandı

realme GT Neo 3 Tasarımı Doğrulandı

Realme GT Neo 3

realme’nin yaklaşmakta olan amiral gemisi akıllı telefonu realme GT Neo 3 tasarımı, resmi lansman öncesinde ortaya çıktı.

realme, GT Neo 3’ün lansmanı için hazırlıklarını sürdürüyor. Şirket, akıllı telefonun ilk olarak Çin’de piyasaya sürüleceğini doğruladı. Telefonla ilgili paylaşılan son tanıtım görseli, lansmanın 22 Mart tarihinde gerçekleştirileceğini doğruluyor. Cihazın küresel lansmanı için ise henüz kesin bir tarih bulunmuyor. Bunların haricinde şirket, yaklaşmakta olan akıllı telefonun tasarımını da doğrulamış durumda.

Yayınlanan tasarım görseli, akıllı telefonun arka bölümünde dikdörtgen bir kamera modülüne sahip olduğunu ortaya koyuyor. Kamera modülü, telefonun arka panelinden dışarıya doğru bir çıkıntı oluşturmakta. Arka panelde ayrıca, kamera modülünün alt tarafında yer alacak şekilde iki dikey şerit bulunuyor. Şirketin, bu tasarım için yarış arabalarından ilham aldığı düşünülüyor.

realme GT Neo 3

Görsel ayrıca, akıllı telefonun üçlü kamera kurulumuna sahip olacağını da doğruluyor. Kamera modülü, altında LED flaş bulunan büyük dairesel bir oyuğa sahip. Modülün içinde led flaşın yanı sıra, iki adet kamera sensörü daha ana kameraya eşlik ediyor. realme GT Neo 3 tasarım görseli, ses butonlarının da cihazın sol tarafında konumlandığını bizlere gösteriyor. Güç butonu ise akıllı telefonun sağ kenarında bulunuyor. Cihazın alt tarafında ise USB Type-C bağlantı noktası ve bir hoparlör ızgarası yer alıyor. Tasarımda, 3.5mm kulaklık jakının bulunmuyor oluşu ise dikkat çekici.

realme GT Neo 3

realme GT Neo 3, optik görüntü sabitleme (OIS) destekli 50MP Sony IMX766 ana kamera sensörüne sahip olacak. Ana kameraya, 8MP ultra geniş kamera ve 2MP tele-makro kamera eşlik ediyor. Bunların yanı sıra, akıllı telefonun biri 150W hızlı şarjı destekleyecek model olmak üzere iki farklı modelde satışa sunulacağını da söyleyelim. 150W hızlı şarj desteğine sahip olan cihaz, 4.500mAh bataryaya sahip olacak ve batarya 15 dakika içinde tamamen şarj olabilecek.

Son olarak akıllı telefonun, MediaTek Dimensity 8100 SoC barındırdığını ve 12GB RAM ile 256GB dahili depolama özelliklerini taşıdığını belirtelim.