Anasayfa Haber Jaguar, Kullanılmış Pilleri Taşınabilir Şarj İstasyonlarına Dönüştürüyor

Jaguar, Kullanılmış Pilleri Taşınabilir Şarj İstasyonlarına Dönüştürüyor

Jaguar, prototip ve test I-Pace araçlarında kullanılan bataryalarla elektrikli araçlar için taşınabilir bir şarj istasyonu geliştirdi. “Şebekeden Bağımsız Batarya Enerji Depolama Sistemi” olarak adlandırılan bu cihaz, esas olarak elektriğe erişimin sınırlı olduğu ya da mevcut olmadığı yerlerde güç sağlamak için tasarlanmış bir enerji depolama birimi.

The Next Web’in paylaştığı habere göre Jaguar, bu cihazın 125 kWh’ye kadar bir kapasiteye sahip olduğunu ve entegre güneş panelleri ile güç depolayabildiğini söylüyor. Belirtilene göre, bu enerji miktarı I-Pace’i beslemek ya da bir eve bir hafta boyunca güç sağlamak için fazlasıyla yeterli. Bu cihaz, 22 kWh’a kadar hızlarda şarj edecek şekilde derecelendirilmiş ve çoğu elektrikli araç ile uyumlu olan Tip-2 konektörlerle birlikte geliyor.

Jaguar

Bu taşınabilir şarj istasyonu ticari kiralama için satışa sunulacak. Ancak otomobil üreticisi cihazın lansmanı ve fiyatlandırması ile ilgili ayrıntıları henüz açıklamadı. Bu teknolojinin yetenekleri, teşhis ekipmanına ve pit garajına güç sağlamak için Enerji Depolama Birimi’ni kullanan Jaguar TCS Racing Formula E ekibi tarafından test edildi.

Jaguar, akü ileri dönüşümüne yatırım yapan ilk otomobil üreticisi değil. Bu kapsamda Tesla, 2015 yılından beri Powerwall’ı kullanıyor. Renault, elektrikli araç pillerini ev için enerji depolama sistemlerine dönüştürmek amacıyla Powervolt ile birlikte çalışıyor. Volvo ise elektrikli araç şarj istasyonlarına güç sağlamak için Batteryloop ile iş birliği yapıyor.