Anasayfa Haber M2 İşlemcili Apple MacBook Air, Yılın İkinci Yarısına Ertelendi

M2 İşlemcili Apple MacBook Air, Yılın İkinci Yarısına Ertelendi

MacBookAir

Yenilenmiş tasarımla gelmesi beklenen M2 işlemcili Apple MacBook Air, görünüşe göre 2022 yılının ikinci yarısı kullanıcılar ile buluşacak.

Apple, kısa süre önce tamamen yeni bir M1 Ultra çipli Mac Studio’yu piyasaya sürmüştü. Yeni M serisi çip, M1 serisine yapılan son ekleme olarak dikkat çekiyor. Şirket yakında, yeni M2 çipli MacBook’ları da piyasaya sürecek. Şirketin başlangıçta, yeni MacBook Air ve M2 çipli bir Pro modelini piyasaya süreceği söylenmişti. Bahsi geçen modellerin lansman zaman çizelgesi ise şimdi daha ileri tarihe ertelenmiş gibi görünüyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, yeni MacBook Air modelinin 2022’nin ikinci yarısına kadar gelmeyeceğini iddia etti. Apple’ın başlangıçta, yeni MacBook Air modelini 2022’nin ilk çeyreğinde kullanıcılara sunacağı söylenmişti. Böylelikle lansmanın birkaç ay ertelendiğini söyleyebiliyoruz. Gurman, lansman ayını ise tam olarak açıklamış değil. Bunun yanı sıra, 9to5Mac tarafından yayınlanan başka bir rapor, şirketin 13 inç MacBook’ları da bu yıl içerisinde piyasaya süreceğini ortaya koyuyor.

Apple MacBook Air M2

Tüm bunların haricinde, yaklaşan giriş seviyesi MacBook’un yenilenmiş bir tasarıma sahip olduğu söyleniyor. Cihazın kod adı Stalen olarak belirlenmiş ve cihaz J413 model numarası ile listelenmiş. Apple ayrıca, MacBook Pro M1 Pro ve M1 Max modellerine benzer olacak şekilde MagSafe desteğini yeni modelde de kullanmaya devam edecek. Yeni Apple MacBook Air M2, 13.3 inç ekrana sahip olacak ve ekran çevresinde kalın beyaz çerçeveler bulunacak. Cihazda iki USB Type-C Thunderbolt bağlantı noktası bulunacak.

Analist Ming-Chi Kuo, daha önce Air’in üretiminin ikinci çeyreğin sonlarında veya üçüncü çeyreğin başlarında başlayacağını iddia etmişti. Bu durum, Apple’ın yeni M2 dizüstü bilgisayarını Eylül veya Ekim civarında piyasaya sürebileceği anlamına geliyor. Geçmişe baktığımız zaman, M1 modellerinin Kasım 2020’de piyasaya sürüldüğünü görüyoruz. Bu bağlamda, kesin bir lansman tarihi belirtmek için Apple’ın resmi duyurularını beklemek durumundayız.