Anasayfa Haber Instagram Ürün Etiketleme Özelliğini Daha Fazla Kullanıcıya Sundu

Instagram Ürün Etiketleme Özelliğini Daha Fazla Kullanıcıya Sundu

Instagram, ABD’li kullanıcıları için mevcut bir özelliğinin kullanım alanını genişletti. The Verge’in haberine göre, daha önce sadece içerik üreticisi ve iş hesapları için mevcut olan Instagram ürün etiketleme özelliği artık daha fazla kullanıcıya açılmış durumda.

Bildiğiniz üzere son birkaç yıldır platform, kademeli olarak doğrudan uygulama içinden ürün satmaya yöneldi ve en son güncelleme, kullanıcıların fotoğraflarda, video gönderilerinde ve hikayelerde yer alan ürünleri daha kolay tanımlayabilmelerini sağlayabilecek nitelikte. Hatta ileride özelliğin Reels için de gelmesi planlıyor.

Ürün etiketlemek için önce ürünün markasının etiketlenmesi gerekiyor. Gönderiyi oluşturup gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra “Kişileri etiketle” seçeneği kullanılarak bir marka etiketleniyor. Ardından, “ürünleri etiketle” seçeneğini çıkıyor. Buradan görseldeki bir ürüne dokunuluyor ve markanın ürün listesinden bir ürün seçiliyor. Böylece kullanıcılar bir ürüne dokunabilir ve izlenebilir bir bağlantı aracılığıyla veya doğrudan uygulamadan satın alım yapabiliyor. Ek olarak Instagram, potansiyel olarak dönüştürdükleri satışlardan kazanç elde etmek için belirli içerik oluşturucularla bir ortaklık programını test ediyor.

İşletmeler, ürünlerinin etiketlendiğini görebilecek ve bu etiketlerin “etiketli sekmesinde” görünüp görünmeyeceğini seçebilecek. Bir işletme ayrıca etiketlerin görünmesini de devre dışı bırakabilecek.

Bakalım bu özellik ABD dışındaki kullanıcılara ne zaman sunulacak?

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version