Anasayfa Haber Intel Arc A370M Grafikli Acer Swift Dizüstü Bilgisayarlar Göründü

Intel Arc A370M Grafikli Acer Swift Dizüstü Bilgisayarlar Göründü

İlk Intel Arc grafikleriyle desteklenen dizüstü bilgisayarlar şirketin resmi duyurusundan önce ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz hafta ismi verilmeyen bir Alchemist GPU’ya sahip Samsung Book2 Pro dizüstü bilgisayar listelenmeye başlamıştı. Bu satışa sunulan ilk Intel Arc destekli dizüstü bilgisayardı.

Avrupa’da Proshop adlı bir perakendeci, kısa sürenin ardından Acer’ın iki Arc A370M tabanlı dizüstü bilgisayarını listelemeye başladı. Bu iki bilgisayarı aslında Ocak ayında Swift X adıyla görmüştük. 16 inç boyutundaki ultra hafif dizüstü bilgisayarlar, Core i5-1240P ve Core i7-1260P işlemcilere sahip. 12. Nesil Alder Lake yongalarla gelen ürünler sırasıyla 1299 eruo ve 1549 euro fiyatla listeleniyor.

“52G” modeldeki daha güçlü CPU ve daha büyük depolama dışında her iki dizüstü bilgisayar da temelde aynı. Her ikisi de 16 GB LPDDR5 belleğe ve 2560×1600 WQXGA ekrana sahip. Ürünler ayrıca büyük ekranlarına rağmen dizüstüler sadece 1.7 kg ağırlığındalar.

Intel Arc A370M, DG2-128EU GPU’ya dayalı düşük güçlü bir ekran kartı olacak. Yeni kartın 64 bit bellek veri yolu ve 4 GB VRAM içermesini bekliyoruz. Alt seviye Alder Lake işlemcilerle iyi bir ikili olabilirler, ancak doğrudan oyunculara yönelik olmadığını belirtmekte fayda var. Bununla birlikte Arc A370M’nin hafif oyunlarda başarılı işler çıkaracağını söyleyebiliriz zira şirket mevcut entegre Xe-LP grafiklerinden iki kat daha iyi performans vaat ediyor.