Anasayfa Haber ASUS Ekran Kartları Nisan Ayından İtibaren %25 Ucuzlayabilir

ASUS Ekran Kartları Nisan Ayından İtibaren %25 Ucuzlayabilir

Bu yılın başından beri ekran kartı fiyatlarındaki düşüş ivmesini takip ediyoruz. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde de bu durumla ilgili beklentileri içeren bir rapor paylaşmıştık. Bu rapor dışında yaşanan yeni bir gelişme, ekran kartlarının önümüzdeki iki ay içinde orijinal liste fiyatına yaklaşabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, şu anda aylık bazda gözle görülür şekilde çift haneli düşüşler yaşandı.

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti geçen hafta ekran kartları da dahil olmak üzere Çin’den gelen bazı PC bileşenlerine yönelik gümrük vergilerini düşürdüğünü doğruladı. Bu kararın ardından ASUS, ülkedeki GPU’larının fiyatlarını %25’e kadar düşüreceğini açıkladı.

Şirket, bir temsilci tarafından Tom’s Hardware‘e gönderilen bir e-postada, 1 Nisan’dan itibaren düşük seviyeli serilerden üst seviye serilere kadar çeşitli SKU’ların fiyatlarını düşürmeyi vaat ediyor. Açıklamada yalnızca GeForce RTX 30 GPU’lardan bahsedilmiş:

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilciliği Ofisi’nden Çin ithalatına uygulanan en son tarife artışının bir sonucu olarak, oyuncular ve PC meraklıları 1 Nisan 2022’den itibaren ASUS GeForce RTX 30 serisi grafik kartlarında daha düşük fiyatlar görecekler.

Daha düşük fiyatlar, giriş seviyesi GeForce RTX 3050 ve RTX 3060, orta seviye RTX 3070 ve yüksek performanslı RTX 3080 ve RTX 3090 grafik kartlarını etkileyecek.

ASUS dışında farklı bir üretim ortağı şu ana kadar benzer bir doğrulama yapmasa da diğer şirketlerin de bu yaklaşımı takip etmesi çok muhtemel. ABD tarafından uygulanan kararın diğer ülkelerdeki fiyatları doğrudan etkilemediğini belirtmek önemli. Ancak ABD tarafından alınan kararlar uygulandığında GPU fiyatları dünya çapında fırladı. Bu nedenle ABD fiyat indiriminin bir şekilde küresel etki yaratma ihtimali var.