Anasayfa Makale Huawei MateBook E İncelemesi

Huawei MateBook E İncelemesi

Huawei MateBook E

Huawei MateBook E modeli ile Huawei yepyeni bir alana girmiş oldu. MateBook E 2’si 1 tabletlerin aslında fonksiyonel ve akıllı çözümler sunabileceğinin en büyük kanıtlarından biri olmayı başarmış. Peki, bu cihazı diğerlerinden ayıran şeyler nedir?

İşlemci olarak Tiger Lake mimarisinden Intel Core i5-1130G7 seçilmiş. Dahili ekran kartı yongası olarak da Intel Iris Xe Graphics G7 80EUs karşımıza çıkıyor. 2’si 1 arada bilgisayarlara örnek oluşturması açısından son derece güzel tasarıma ve klavyeli kılıfa sahip. Ekran OLED ve yüzde 90’nın üzerinde ekran kasa oranıyla geliyor.

Klavyeli ve toucpad’li kılıf önemli çünkü cihazı çoğu kez bu şekilde kullanmanız gerekiyor. Windows’un tablet modu Windows 11 geliştirmelerine rağmen elle rahat kontrol etmek için çok da uygun değil. Yine de Huawei erişilebilirlik sorunlarını en aza indirgemek için elinden geleni yapmış çünkü MateBook E’yi MPencil 2 ile kullanabiliyorsunuz.

Huawei MateBook E

Huawei MateBook E Kendi Sınıfına Göre Yüksek Performans İle Geliyor

Eğer tableti yan şekilde tutarsanız sol tarafta parmak okuyucu sensörle birleştirilen güç tuşu, sağda Thunderbol 4 portu, üst kısımda fan çıkışı yani ızgaralar ve alt kısımda klavye pinleri bulunuyor.

Ekran cihazın en güçlü yönleri arasında yer alıyor. 12.6 inç OLED panel size 2560×1600 piksel çözünürlük sunuyor. Canlı, parlak renklerle dikkati çeken bu ekran 600 nite kadar çıkabiliyor. Bu haliyle pek çok rakibinin önünde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ülkemizde 16GB RAM 512 GB depolama ile satışa sunuluyor ve işlemci 11. Nesil Intel i5. Intel’in mobil işlemci ailesinden olan bu çipset günlük işlerinizde size hiçbir sıkıntı yaşatmıyor. Hatta Photoshop ile düzenlemelerinizi de rahatça bu tablet üzerinden yapabiliyorsunuz. Günümüzün ciddi grafik gücü istemeyen -özellikle bağımsız- oyunlarını denediğimde de rahatça oyun oynayabildim. Yani günlük kullanım, ofis kullanımı ve multimedya deneyimi için son derece uygun bir tablet.

Huawei MateBook E

Şimdi tabletlerde fan gibi şeyler görmüyoruz ama Intel i5’li bu makinede soğutma çözümü olarak ilginç hamleler var. Cihazın içinde 4mm kalınlığında Huawei Sharkfin fanı var bu fanın üzerinde 82 bıçak yer alırken MateBook E’nin üzerinde bulunan geniş aralıktan sürekli olarak sıcak hava dışarı atılıyor.

Thunderbolt portu da çalışmayı etkileyen önemli noktalardan biri. Yüksek hızlı veri aktarımı bizim için önemli. Wi-Fi 6 gibi teknolojilerden yararlanıyor. Sadece cihazın bir de Mobil ağ destekleyen versiyonu olmasını isterdim.

Ön tarafta 8 MP kamera ve sistemde 4’lü mikrofon desteği yer alıyor. Ayrıca 4’lü hoparlör sistemi var. Bugüne kadar yine gördüğüm en güzel ses kombinasyonlarından biri. Karşı tarafa görüntünüzü ve sesinizi aktarırken herhangi bir kalite sorunu da yaşamıyorsunuz.

Huawei MateBook E

MPencil 2’nin destekleniyor olması da güzel, eğer OneNote gibi uygulamaları kullanıyorsanız gerçekten de çok iyi iş görüyor. Ayrıca Office 365’e dahil olan diğer uygulamalarda da destek bulunuyor. Bunun dışında Microsoft Store üzerinden destekli uygulamalar indirebilirsiniz. Huawei’nin PC Manager yazılımı üzerinden de kolayca diğer Huawei cihazlar ile iletişim kurabilirsiniz.

Huawei MateBook E Özellikleri

Huawei MateBook E
İşlemci Intel Core i5-1130G7
Ekran Kartı – Intel UHD Grafik Kartı
– Intel Iris Xe Grafik Kartı
RAM ve Depolama – 8 GB / 16 GB LPDDR4x RAM
– 128 GB / 256 GB / 512 GB NVMe PCIe SSD
Ekran – 12.6 inç, OLED
– 16:10 2560×1600
– 400-600 nit
– 10 nokta dokunmatik
İşletim Sistemi – Windows 11 Home 64bit
– Windows 11 Home S mode 64bit
Batarya Lityum Polimer, 42 Wh (Nominal)
Bağlantı – WiFi 6 IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax
– Bluetooth 5.1
Giriş / Çıkış – USB-C x 1 (Şarj etme, veri aktarma ve DisplayPort destekler)
– Thunderbolt™ 4 x 1 (aynı USB-C arayüzünü paylaşır)
– 3.5 mm Kulaklık ve Mikrofon ikisi bir arada jak x 1 (CTIA destekler)
Kamera – 8 MP Ön
– 13 MP Arka
Ses – 4 Adet Hoparlör
– 4 Adet Mikrofon