Anasayfa Makale Samsung Galaxy S24 Ultra Ön İncelemesi

Samsung Galaxy S24 Ultra Ön İncelemesi

samsung galaxy s24 ultra

Samsung, bugün düzenlediği Galaxy Unpacked 2024 etkinliğiyle birlikte Galaxy S24, Galaxy S24 Plus ve Galaxy S24 Ultra modellerini tanıttı. Bu tanıtımda Samsung’un ana odak noktası uzun bir süredir de üzerinde durulan Galaxy AI yani yapay zeka özellikleriydi.

Serinin her zaman olduğu gibi en güçlü ismi Galaxy S24 Ultra. Yeni akıllı telefon, önceki nesle göre düz ekranı ve 10x yerine 5x optik zoom kamerası ve yapay zeka özellikleriyle dikkat çekiyor.

Samsung Galaxy S24 Ultra Özellikleri

Samsung hatırlarsanız Galaxy S23 serisiyle birlikte Qualcomm ile anlaşma yapmıştı. Bu anlaşma ile birlikte Snapdragon 8 Gen 2’nin hız aşırtılmış versiyonu Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy adı altında seride yer almıştı.

Samsung bu anlaşmayı devam ettirerek Snapdragon 8 Gen 3 modelinin hız aşırtılmış versiyonu olan Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy’e telefonda yer vermiş. Ülkemizdeki Galaxy S24 ve S24 Plus modellerinde Exynos’a geri dönüş söz konusu iken, Galaxy S24 Ultra’da Qualcomm platformlarının kullanımı devam ediyor.

Akıllı telefonda bir ilerleme de bellek boyutunda olmuş. Galaxy S23 Ultra, 256 GB versiyonunda 8 GB’lık bir seçenek de sunarken, Galaxy S24 Ultra’da bu durum tamamen değişmiş ve başlangıç RAM miktarı da 12 GB olmuş. Ayrıca sanal RAM ile bu miktarın artırılabildiğini de ekleyelim.

Yapay zeka destekli kamera deneyimi

Galaxy S24 Ultra, abisi Galaxy S23 Ultra’ya göre kamera bakımından da gelişmiş. Cihazda teoride 10x yerine 5x optik zoom ile geriye gidildiği gözükürken, bu durum pratikte oldukça farklı işliyor. Galaxy S24 Ultra, Galaxy S23 Ultra’ya göre daha iyi bir zoom performansı sunuyor.

Cihazın kameralarına geldiğimizde yine arkada 4, önde 1 sensör görüyoruz. Bunlar kısaca bu şekilde;

  • Ultra Geniş: 12 MP çözünürlüğünde, F2.2 diyafram açıklığına ve 120° görüş alanına sahip lens
  • Geniş: 200 MP çözünürlükteki ana kamera, OIS ve F1.7 diyafram ile düşük ışıkta detaylı fotoğraflar çekilmesine olanak tanıyor
  • Tele (1): 50 MP telefoto lens, OIS ve F3.4 diyafram ile 5x optik zoom özelliği, uzak mesafelerden bile net çekimler yapmanıza olanak tanır. Yapay zeka destekli zoom sayesinde süper çözünürlük sağlar. Nightography zoom ile parlak gece portreleri yakalanmasını sağlar.
  • Tele (2): 10 MP çözünürlüğünde ikinci bir telefoto lens, 3x optik zoom özelliği ile portre ve yakın plan çekimler için idealdir.
  • Ön Kamera: 12 MP çözünürlüğünde, F2.2 diyafram ve Dual Pixel otomatik odaklama teknolojisi, net ve detaylı selfie’ler için kullanıcılara sunulur.

Süper Hızlı Şarj (45w) 2.0 Destekli Batarya

Galaxy S24 Ultra, önceki nesilden farksız olarak 45W hızlı şarj desteği ile geliyor. Bunun yanında cihaz yine aynı şekilde 5000 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip.

Titanyum çerçeve ve düz ekran

Samsung Galaxy S24 Ultra, titanyum çerçevesiyle öne çıkıyor ve bu çerçeve, önceki S23 Ultra modeline göre %56 daha yüksek sertlik sağlıyor. Bu artış, Galaxy serisinin en sert ve en dayanıklı metal malzemesini temsil ediyor.

Titanyumun hafif ve yüksek dayanıklılığı, cihazı hem estetik açıdan çekici hem de darbelere ve düşmelere karşı oldukça dayanıklı hale getiriyor. Ayrıca cihazın ön ekranında, ekstra koruma sağlayan Corning Gorilla Armor camı tercih edilmiş.

Detaylar ön inceleme videosunda;