Anasayfa Haber Google Fotoğraflar, “Snippets” Özelliğini Test Ediyor

Google Fotoğraflar, “Snippets” Özelliğini Test Ediyor

Google Fotoğraflar Ücretsiz Sınırsız Depolama

Google Fotoğraflar, videolardan kısa ve paylaşılabilir klipler oluşturmaya yarayan yeni Snippets özelliğini test ediyor.

Google, Fotoğraflar uygulaması için yeni özellikleri duyurmaya devam ediyor. Son olarak test edilen özellik olan Snippets, halihazırda yalnızca bir avuç kullanıcı tarafından erişilebilir durumda. Google, özellik ile ilgili henüz ayrıntıları veya daha geniş bir kullanıma sunma planını açıklamış değil. Ancak özelliği denemeye başlayan kullanıcılar, otomatik olarak daha uzun videolardan kısa ve başka kullanıcılar ile paylaşılabilen klipler oluşturabildiklerini söylüyorlar.

İlk olarak Reddit kullanıcısı u/CraftSquid426 tarafından fark edilen Snippets özelliği, mevcut Animasyonlar, Kolajlar, Filmler ve Sinematik fotoğraf kategorilerine katılacak yeni bir oluşturma kategorisi gibi görünüyor. Özelliğin simgesi, kısa bir klip oluşturmak için telefondaki bir videonun küçük bir bölümünü alacağını düşündüren kısa bir film şeridi olarak tasarlanmış. Bununla birlikte, diğer Google Fotoğraflar oluşturma özellikleri gibi, Snippets özelliğinin de kısa klipler oluşturmak için makine öğrenimini kullanacağını bekleyebiliriz.

Android Police tarafından yayınlanan haber ayrıca, Fotoğraflar uygulamasının ana sayfada Snippet videolarını da göstereceğini ortaya koydu. Otomatik olarak oluşturulan bu Snipppet videoları, ana videonun en iyi bölümünü vurgulamaya çalışan kırpılmış kesimler olacak şekilde ayarlanmış. Bununla birlikte, özellik şu anda videonun rastgele bir bölümünü yakalıyor gibi görünüyor. Bu durum, makine öğrenimi algoritmasının daha fazla eğitime ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Son olarak Snippets özelliğinin, Google Fotoğraflar uygulamasına ne zaman geleceği ile ilgili bir bilginin olmadığını belirtelim.