Anasayfa Haber Steam Donanım Anketi Güncellendi: 6 Çekirdekli İşlemciler İlk Sırada

Steam Donanım Anketi Güncellendi: 6 Çekirdekli İşlemciler İlk Sırada

Steam Donanım Anketi düzenli olarak yayınlanmaya devam ederken bu ay çok sayıda şey değişti. Altı çekirdekli işlemciler ilk kez birinci sıraya yerleşti ve dört çekirdekli işlemci kullanım oranı uzun bir aradan sonra ilk kez ikinci sıraya geriledi. İkinci olarak değişen şey ise GeForce RTX 2060’in üçüncü sıraya yükselmesi.

En yeni veriler, kullanıcı tabanının %34,22’sinin altı çekirdek barındıran CPU’lar kullandığını gösteriyor. Kullanıcıların %33.74’ü ise sistemlerinde dört çekirdekli yongalar kullanıyor. Öte yandan sekiz çekirdekli işlemcilerin kullanım oranı bir hayli yüksek görünüyor ve %17.72 seviyesinde.

Grafik cephesine gelince, NVIDIA GeForcE GTX 1060’ın yıllardır Steam kullanıcıları arasında en popüler ekran kartı olduğunu biliyoruz. Bu eski kartın kullanımı ilginç şekilde küçük dilimlerle bile olsa artış gösteriyor. Mevcut kullanım oranı ise %8.18 oranında.

RTX 2060, Mart ayında GeForce GTX 1050 Ti’yi geçerek dördüncü sıradan üçüncü sıraya yükseldi. Bununla birlikte, Ampere tabanlı RTX 3060 kullanım oranı çok daha hızlı yükseliyor ve bu noktada NVIDIA’nın en çok kullanılan modellerinin xx60 serisi olduğunu söylemek mümkün. Yaklaşan RTX 4060’ın göstereceği performansı ise oldukça merak ediyoruz.

Ekran kartlarının giderek daha erişilebilir hale geldiğini görüyoruz ve fiyatlar konusunda umut verici işaretler var. Süreç böyle devam ederse yeni nesil kartların kullanım oranları da artacaktır.