Anasayfa Haber SK Hynix, ARM Satın Alımı İçin Ortak Girişim Kurmayı Hedefliyor

SK Hynix, ARM Satın Alımı İçin Ortak Girişim Kurmayı Hedefliyor

İngiliz çip tasarımcısı ARM, teknoloji dünyasında önemli bir noktada bulunuyor. ABD merkezli NVIDIA, hatırlarsanız ARM’yi satın almak için masaya oturmuştu ve iki şirket arasında anlaşma sağlanmıştı. Dünya genelindeki düzenleyici kuruluşlar ise bu anlaşmaya engel olurken nihayetinde anlaşma tamamen iptal oldu.

Öte yandan ARM’nin farklı talipleri var gibi görünüyor. Güney Koreli bellek yongası üreticisi SK Hynix, İngiliz şirketini satın alma amacıyla yatırımcılar konsorsiyumu oluşturmak için plan yapıyor. Yonhap haber ajansına göre SK Hynix’in başkan yardımcısı ve CEO’su Park Jung-ho şu sözleri söyledi:

Stratejik ortaklarla birlikte bir konsorsiyum oluşturma sürecini gözden geçiriyoruz. ARM’nin tek bir şirket tarafından satın alınabilecek bir şirket olduğuna inanmıyorum.

Bu haberler NVIDIA’nın başarısız girişimini takip ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu, Avrupa Komisyonu ve Çin tekel otoritesi daha önce NVIDIA ve ARM anlaşmasıyla ilgili endişelerini dile getirmişti.

ARM’nin sahibi SoftBank şirketi Nasdaq borsasına sunmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere, ARM fikri mülkiyetine dayalı çipler dünyanın en büyük teknoloji şirketleri tarafından kullanılıyor. Sadece Apple ve Samsung gibi devler değil, otomobillerden süper bilgisayarlara ve otomasyona kadar çok çeşitli endüstrilerde ARM lisansları rol oynuyor.

Güney Kore merkezli SK Hynix’in bu konuda atacağı adımları zamanla göreceğiz. Olası bir anlaşma durumunda ise ARM’yi yine uzun bir süreç bekleyebilir.