Anasayfa Haber iOS 16, Büyük Bir Tasarımsal Değişlik Sunmayacak

iOS 16, Büyük Bir Tasarımsal Değişlik Sunmayacak

iOS 16 Tasarımı

Kod adı Sydney olan ve ilk kez Haziran ayında gerçekleştirilecek WWDC 2022 etkinliğinde detaylarını görme şansına sahip olacağımız iOS 16 hakkında Bloomberg’den Mark Gurman çeşitli açıklamalarda bulundu. Açıklamalara göre iOS 16 tasarımı için büyük değişiklikler beklememek gerekiyor.

Gurman, en son Power On bülteninde iOS 16 için büyük tasarım değişiklikleri beklemediğini ve yeni sürümün daha çok bildirimler ile sağlık takibi özelliklerine odaklanacağını belirtmiş. Ek olarak iPadOS’in de çoklu görev arayüzünün yenilenebileceği öngörülüyor.

Gurman, watchOS 9’un aktivite ve sağlık takibinde büyük güncellemeler içerebileceğini belirtmiş. macOS 13’ün neler içereceği hakkında hiçbir ayrıntı bilinmiyor. Hatta adının ne olacağı da merak konusu. macOS Big Sur, büyük bir yeniden tasarıma sahipti ve ardından macOS Monterey ile daha az önemli bir güncelleme gelmişti.

6-10 Haziran tarihleri arasındaki WWDC 2022’de iOS 16’nın yanı sıra PadOS 16, macOS 13, watchOS 9 ve tvOS 16 ile sunulacak tüm yeniliklere tanık olacağımızı hatırlatalım.