Anasayfa Haber Nissan, Katı Hal Pile Sahip İlk Elektrikli Aracını 2028’de Çıkarmayı Planlıyor

Nissan, Katı Hal Pile Sahip İlk Elektrikli Aracını 2028’de Çıkarmayı Planlıyor

The Verge tarafından paylaşılan yeni bir habere göre, Japon otomobil üreticisi Nissan, geçtiğimiz Cuma günü Japonya’nın Yokohama kentinde bir prototip üretim tesisi açtığını açıkladı ve bu üretim tesisinde elektrikli araçlarda kullanılmak üzere katı hal bataryalar üretmeyi planladığını ifade etti.

Otomotiv şirketi, yaptığı açıklamada 2024 mali yılında Yokohama Fabrikası’nda prototip üretim tesisinde prototip üretimi için malzeme, tasarım ve üretim süreçlerini kapsayan bir pilot üretim hattı kurmayı planladığını söyledi. Bununla birlikte Nissan, tamamen katı hal bataryalara sahip ilk elektrikli otomobilini 2028 yılında piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Nissan

Tamamen katı hal bataryalar, teorik olarak çoğu elektrikli aracın şu anda kullandığı lityum iyon pillerden daha hızlı şarj olabilir, daha fazla güç depolayabilir ve daha uzun süre dayanabilirler. Nissan, eninde sonunda kamyonetleri de dahil olmak üzere tüm araç serisinde bu bataryaları kullanmayı planladığını belirtiyor.

Japon otomotiv şirketi tamamen katı hal pillerin, pil paketlerinin fiyatını 2028 yılına kadar kWh başına 75 dolara ve daha sonraki dönemde ise kWh başına 65 dolara indirebileceğini ifade etti. Katı hal bataryaların, elektrikli araçları çok daha uygun fiyatlı hale getirmeye yardımcı olması ve sonunda onları benzinle çalışan araçlarla aynı fiyat seviyesine getirmesi muhtemel.