Anasayfa Haber Intel Tabanlı İş Sistemleri Yaklaşıyor: Arc Pro ve Alder Lake-HX

Intel Tabanlı İş Sistemleri Yaklaşıyor: Arc Pro ve Alder Lake-HX

Arc mobil grafiklerini duyuran Intel, masaüstü çözümlerinin ikinci, iş istasyonu çözümlerinin üçüncü çeyrekte geleceğini açıklamıştı. Xe-HPG mimarisi zaman içinde tüm alanlarda karşımızda olacak, ancak Intel bu konuda ser verip sır vermiyor.

Yeni bir sızıntı, Dell’in Arc Pro serisini kullanan ilk dizüstü bilgisayar üreticilerden biri olacağını ortaya çıkardı. Dell, gelen ekran görüntülerine bakılırsa 12. Nesil Core serisi CPU’lara ve Intel harici GPU’lara sahip Precision 7760 iş istasyonu çözümlerini piyasaya sürecek.

İlk olarak CPU tarafına bakalım. Bu sistemlerde TDP’yi 55W’a kadar yükselten, henüz piyasaya sürülmemiş masaüstü sınıfı Alder Lake-HX işlemciler yer alacak. Duyumlarımıza göre bu seri 16 çekirdeğe kadar çıkacak, ancak yayınlanan özellik sayfasında 8 çekirdekli bir yapılandırmadan bahsedilmiş.

Ayrıca sızıntı, 90W ve 125W TDP’ye sahip Intel Arc Alchemist Pro grafiklerine atıfta bulunuyor. Herhangi bir GPU modeli belirtilmemiş olsa da TDP değerleri mevcut Arc A730M ile eşleşiyor.

Aslında bu Arc Pro grafikleriyle ilgili ilk sızıntı değil. Mart ayının sonlarında yine Dell’e ait Precision 5470 dizüstü bilgisayarın özelliklerine bakmıştık. Precision 7 ve 5 serisi arasındaki fark oldukça açık. Precision 5 serisi Alder Lake-H (45) CPU’lar ve düşük güçlü Arc A30M Pro grafikleriyle donatılmış. Precision 7 serisi ise 55W Alder HX serisinin yanı sıra 90W+ grafiklere sahip.

İş ortamına yönelik bu ürünlerin çıkış tarihi kesin olarak bilinmiyor, ancak Intel’in söylemlerine bakılırsa yılın üçüncü çeyreğinde piyasada olacak.