Anasayfa Haber Intel Arc Pro GPU’lar Yakında İş İstasyonlarına Geliyor

Intel Arc Pro GPU’lar Yakında İş İstasyonlarına Geliyor

Dell’in yeni mobil iş istasyonu, güçlü 12. Nesil Alder Lake-H serisi işlemci seçenekleri, 64 GB’a kadar DDR5 bellek ve 4 TB PCIe NVMe SSD ile birlikte geliyor. Arc grafikleri söz konusu olduğunda genelde oyunlardan söz ediyoruz ancak Intel iş istasyonları tarafında da yenilikler getirecek.

Dell Precision 5470 mobil iş istasyonu veri sayfasının görüntüleri çevrimiçi olarak gün yüzüne çıktı. Dell tarafından üretilen dizüstü bilgisayar modeli, vPro’lu Intel Core i9-12900HK’ye kadar işlemciler kullanırken 14 inçlik bir ekrana sahip. Öte yandan isteğe bağlı GPU seçimi de var: harici bir Intel Arc A30M Pro.

Sızıntılara bakılırsa, yeni Dell Precision 5470 profesyonel iş istasyonu önümüzdeki aylarda profesyoneller için piyasaya sürülecek. Intel’in yeni nesil H serisi mobil işlemcileri, NVIDIA RTX A100 ve Intel Arc A30M Pro GPU seçeneği sunacak. Ayrıca teknik özellik sayfası, Intel Arc seçeneğini “yakında gelecek” olarak vurguluyor.

Intel’in mobil Arc GPU çözümleri bugün piyasada olacak ve iş amaçlı kullanıma yönelik Pro modellerinin gelip gelmeyeceğini yakında göreceğiz.