Anasayfa Haber Hindistan, TSMC ve Intel Gibi Devleri Ülkeye Çekmeye Çalışıyor

Hindistan, TSMC ve Intel Gibi Devleri Ülkeye Çekmeye Çalışıyor

TSMC ve Intel

Hindistan, 2021 yılından itibaren başta Intel olmak üzere çeşitli yarı iletken devlerini ülkesine çekmek için girişimlerde bulunmaya başlamıştı. Şimdi Hindistan hükümetinin çabalarını hızlandırdığı ve şu anda aktif olarak Intel, GlobalFoundries ve TSMC ile görüştüğü bildirildi.

Bunun arkasındaki asıl kişinin teknoloji ve girişimcilikten sorumlu devlet bakanı ve eski bir Intel mühendisi olan Rajeev Chandrasekhar olduğunu belirtelim. Chandrasekhar, CEO’larla görüşmeler yaptıklarını, konuştuklarını ve sunumlar yaptıklarını söylüyor.

Öte yandan Foxconn, yerel Vedanta Group ile ortaklaşa Hindistan’da bir tür dökümhane kurmayı düşünüyor. Bununla birlikte, çeşitli Hint eyaletlerinin hem yeni sanayi edinme hem de yeni yatırımlar alma konusunda çok istekli oldukları söyleniyor.

Intel CEO’su Pat Gelsinger, bu ayın başlarında Asya ülkelerini ziyaret ederken Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir toplantı yaptı. Ancak bu toplantıdan ne gibi sonuçlar çıktığı bilinmiyor. Hindistan ayrıca Samsung, Nokia ve Xiaomi’nin yerel olarak ürettiği akıllı telefonların yanı sıra Apple cihazlarını sözleşmeli olarak üreten Tayvanlı Foxconn, Wistron ve Pegatron ile yakın ilişkiler kurmayı planlıyor.