Anasayfa Haber NVIDIA, Sürücü Üstünlüğünü Kullanarak AMD’ye Gönderme Yaptı

NVIDIA, Sürücü Üstünlüğünü Kullanarak AMD’ye Gönderme Yaptı

NVIDIA, Game Ready programının tanıtılmasından bu yana 400’den fazla oyunu destekleyen 150 sürücü sundu. Kıdemli Ürün Müdürü Sean Pelletler, şirketin yalnızca 2021’de 75 oyunu destekleyen 20 sürücü yayınladığını, NVIDIA’nın yavaşlamadığını söylüyor. GPU devi şimdi ise Game Ready sürücü geliştirme sürecini anlatan bir video ve makale yayınladı.

Videodaki kilit noktalardan biri de test ve doğrulama aşaması. NVIDIA günde 1000 test yapıyor ve 2021’de 1,8 milyon saat test yaptı. Yeşil ekip ayrıca 4500’den fazla GPU, CPU, RAM ve işletim sistemi yapılandırması içeren otomatik testler gerçekleştiren geniş bir masaüstü ve mobil sistem ağına sahip.

NVIDIA, her sürücünün Microsoft’un Windows Hardware Quality Labs (WHQL) testinden geçtiğini özellikle vurguluyor. Ek olarak belirtelim, bu sertifikayı alabilmek için her sürücünün 1300 zorlu testi geçmesi gerekiyor.

NVIDIA’ya bu konuda hak veriyoruz zira sürücü tarafında AMD’ye kıyasla gerçekten çok daha üstünler. AMD sürücülerinin genelde beta olarak çıkış yaptığını görüyoruz ve WHQL imzalı sürücüler nadiren geliyor. NVIDIA ise her bir sürücüyü onaylayan tek GPU satıcısı olduğunu iddia ederek rakibinin bu zayıflığını kullanıyor.

Açıkçası AMD son zamanlarda yazılım alanında oldukça gelişme kaydetti, ancak halen alınması gereken yol var. Şirket ayrıca kısa zaman önce FSR teknolojisinin yeni bir sürümü üzerinde çalıştığını duyurmuştu.

Intel ise oyun optimizasyonu, sürücü güncellemeleri ve daha fazlası için bir yardımcı program olan Arc Control yazılımını yayınlamıştı. Bu yazılımı NVIDIA tarafında GeForce Experience’a benzetebiliriz. Öte yandan DLSS ve FSR’ye rakip olabilecek XeSS süper ölçekleme teknolojisinin geleceğinden zaten defalarca bahsettik.

Yazılım alanında NVIDIA, AMD ve Intel arasındaki savaş daha yeni kızışmaya başladı. Yeşil takımın yayınladığı video ise bunu kanılar nitelikte.