Anasayfa Haber Elon Musk: “İşletmeler ve Hükümetler Twitter’ı Ücretli Kullanmalı”

Elon Musk: “İşletmeler ve Hükümetler Twitter’ı Ücretli Kullanmalı”

elon musk twitter

SpaceX, Tesla ve birçok teknoloji şirketinin sahibi olan Elon Musk, geçtiğimiz hafta Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık bir teklif yaptı ve bu teklif Twitter yönetim kurulu tarafından kabul edildi.

Bu sürecin hemen ardından Musk, Twitter ile ilgili planladığı değişiklikleri kısa tweetler şeklinde paylaşmaya başladı. Bu paylaşımlara bir yenisi daha eklendi. Twitter’ın yeni sahibi olmaya hazırlanan Elon Musk, platformun işletmelere ve hükümetlere ücretli olması gerektiğini savunan bir paylaşım yaptı.

Musk, attığı tweette ayrıca bu görüşünün yalnızca ticari ve resmi daire hesaplarına özel olduğunu, Twitter’ın bireysel kullanıcılar için her zaman ücretsiz olacağını belirtti.

Bilindiği üzere Twitter, Facebook, Instagram ve YouTube gibi kazanç getiren bir platform değil. Şirket bu sebeple ek özellikler sunan Twitter Blue adlı abonelik servisini ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da denemeye başlamıştı. Musk da bu yeni hamlelerle Twitter’ın gelir düzeyini artırmayı hedefliyor diyebiliriz.