Anasayfa Haber HoloISO, Steam Deck Deneyimini Tüm Kullanıcılara Getiriyor

HoloISO, Steam Deck Deneyimini Tüm Kullanıcılara Getiriyor

Valve, Steam Deck’te kullanılan SteamOS 3 için henüz bir ISO dosyası yayınlamış değil, ancak görünüşe göre erkenden HoloISO isimli bir çözüm geliştirildi. SteamOS işletim sistemi %99 olarak açık kaynaklı (Steam istemcisi hariç) ve böylece insanların işletim sistemi üzerinde kolayca değişiklikler yapma şansı var.

Piyasaya sürülen çözüm SteamOS 3 ile tam olarak aynı değil, ancak oldukça yakın. Bu bağlamda işletim sistemindeki ana paketler doğrudan Valve’den geliyor. Mevcut sürüm Valve’in geçmişteki Steam Machine projesinden kalıntılar içeriyor.

HoloISO, Steam Deck için ilk açılış deneyimi, ana Deck Kullanıcı Arayüzü, KDE Plazma Masaüstü Modu (Valf’s Vapor teması dahil), Global FSR, FPS sınırlama ve daha fazlası dahil olmak üzere halihazırda pek çok özelliğe sahip. Yine de NVIDIA GPU’larda sorunlar yaşandığı söyleniyor ve bazı Intel sürücülerinde düzenlemeye ihtiyaç var. AMD tabanlı sistemlerde ise sonuçlar daha başarılı.

Bir hatırlatma olarak belirtelim, Steam Deck artık Debian’a dayalı değil, bunun yerine temel olarak Arch Linux’u kullanıyor. Ayrıca Proton Windows uyumluluk katmanını içeriyor. HoloISO projesinde halen eksikler var ve sorunların çözülmesini beklemek mantıklı olabilir. Son olarak, HoloISO dosyalarına GitHub üzerinden erişmek mümkün.