Anasayfa Haber Google, Pixel Tablet İçin Tarih Verdi

Google, Pixel Tablet İçin Tarih Verdi

Pixel Tablet

Google I/O etkinliğinde Pixel 6A‘nın yanı sıra duyurulan mobil ürünlerden birisi de bir tablet oldu. 2023 yılında piyasaya sürülecek ürün hakkında bilgi veren Google Cihaz ve Hizmetlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh, Pixel Tablet’in tıpkı en yeni Pixel telefonlar gibi şirketin özel Tensor çipleriyle çalışacak üst seviye bir cihaz olduğunu söyledi.

Tabletin fiyatı, ekran boyutu veya ne zaman piyasaya çıkacağını hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Öte yandan, paylaşılan görsellere bakarak cihazın ekranını Nest Hub’dan almış gibi göründüğünü rahatlıkla söylemek mümkün.

Yeni tablet bir süredir üzerinde çalışılan bir girişim olan ve Google’ın daha büyük ekranlar için özel olarak oluşturduğu Android sürümünü çalıştıracak. Bugüne kadar Android tabletlere karşı en büyük darbe, yazılımın asla daha büyük ekran için oluşturulmuş gibi hissetmemesi ve uygulamaların bu daha büyük görünümü kullanmak için optimize edilmemiş olmaması olmuştu. Tabii ki daha büyük ekranları desteklemek için Android’de yapılan değişiklikler bile, geliştiricilerin uygulamalarını bundan yararlanmak için oluşturacakları anlamına gelmiyor.

Tabletin 2023’e kadar piyasada olmayacağı düşünüldüğünde, Google’ın tablet alanında geçmişteki hatalarından ders alıp almadığını tahmin etmek için henüz çok erken. Yine de şirket, I/O etkinliğinde 20’den fazla uygulamasını büyük ekranlı cihazlar için yeniden oluşturma taahhüdü verdi ve Facebook, TikTok ve Zoom gibi geliştiriciler de gemide.