Anasayfa Haber Google Pixel 6A Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Google Pixel 6A Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Google Pixel 6A fiyatı ve özellikleri

Pixel 6 serisinin uygun fiyatlı modeli Google Pixel 6A, düzenlenen I/O 2022 etkinliğinde lanse edildi. Peki, Google Pixel 6A özellikleri ve fiyatı ile neler sunuyor? İşte karşınızda, Google’ın yeni nesil akıllı telefonu!

Google Pixel 6A Özellikleri Neler?

Serinin giriş seviye modeli olarak lanse edilen Pixel 6A, 6.1 inçlik AMOLED ekranın üzerine inşa ediliyor. 1080 x 2400 piksel çözünürlüğündeki bu ekranda 60 Hz ekran yenileme hızını destekliyor.

Google Pixel 6A özellikleri

Tasarımsal açıdan halihazırda satışta olan Pixel 6 serisine benzerlik gösteren Pixel 6A, alüminyum çerçeveye ev sahipliği yapıyor. Ancak, Pixel 6A’nın malzeme kalitesi bakımından Pixel 6 ve 6 Pro’ya kıyasla biraz geride olduğunu söyleyebiliriz.

Bildiğiniz gibi serinin ortanca ve üst seviye modellerinin ön camı Gorilla Glass Victus ile korunuyor. Fakat, Google I/O 2022 etkinliğinde lanse edilen Pixel 6A modelinde Gorilla Glass 3 cama yer verilmiş. Bunun dışında serinin giriş modelinde bizleri cam arka panelin yerine plastik arka panel tasarımı karşılıyor.

İşlemciye gelecek olursak Google’ın yeni nesil akıllı telefonu Titan M2 güvenlik çipine sahip olan 5 nanometrelik Tensör işlemcisinden güç alıyor. Bu işlemciye de 6 GB LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 temelli 128 GB’lık dahili depolama alanı eşlik ediyor.

Kamera tarafında da serinin yeni telefonunda EIS-OIS destekli 12.2 MP geniş açılı ana ve 12 MP’lik ultra geniş açılı çift arka kamera kurulumuna yer veriliyor. Bunun haricinde cihazın ön tarafında da 8 MP çözünürlüğünde bir adet selfie kamerası bulunuyor.

Diğer Özellikleri

Kutudan Android 12 ile çıkan Pixel 6A, 5G bağlantısı, ekran altı parmak izi okuyucusu, her zaman açık ekranı, stereo hoparlörleri, çift mikrofonu ve HDR desteğiyle adından söz ettiriyor. Ayrıca Google’ın yeni nesil akıllı telefonu gerekli olan gücü de 30W hızlı şarjı destekleyen 4.410 mAh büyüklüğündeki bataryadan sağlıyor. Bu batarya da kullanıcılara 24 saatten 72 saate kadar bir pil ömrü vaat ediyor.

Google Pixel 6A Fiyatı

Google Pixel 6A fiyatı etkinlik sırasında resmi olarak açıklandı. Segmentine göre iyi diyebileceğimiz özellikleriyle ön plana çıkan telefonun fiyatı da 449 dolar olarak belirlendi.