Anasayfa Haber Elon Musk’ın Twitter Satın Alımı Beklemeye Alındı

Elon Musk’ın Twitter Satın Alımı Beklemeye Alındı

Elon Musk Twitter satışı

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda Twitter’ı 43.4 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaştığını kamuoyuna duyurmuştu. Bu satın alım anlaşması gündemi meşgul ederken, Elon Musk Twitter satın alımı ile ilgili kısa süre önce önemli bir açıklamada da bulundu.

Resmi Twitter hesabı üzerinden bir duyuru yayınlayan milyarder iş insanı Musk, açıklamasında ”Şu an platformdaki sahte kullanıcıların hesaplaması devam ettiği için satın alma anlaşması geçici olarak beklemede. Bu sahte kullanıcıların sayısı toplam sayının yüzde 5’inden daha az.” ifadelerine yer verdi.

Şimdilik, Twitter cephesinden konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Fakat şirket, Mayıs ayının başında bir duyuru yayınlamış ve platformdaki sahte hesapların oranının yüzde 5‘i geçmediğini belirtmişti. Bunun yanı sıra Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra platformdaki tüm sahte hesapları ve botları kaldıracağını da ifade etmişti.

Twitter Hisseleri Düşüşe Geçti

Elon Musk’ın bu açıklamalarının ardından Twitter hisseleri de yaklaşık yüzde 17.7 değer kaybederek 37.10 dolar seviyesine kadar geriledi. Musk’ın şimdilik Twitter’ı satın almaktan vazgeçip vazgeçmeyeceği bilinmiyor. Fakat, anlaşma gereği eğer Musk satın alım işlemini fesih ederse 1 Milyar dolar değerinde bir tazminat ödemesi gerekecek.

Elon Musk: Twitter’ı Satın Almaya Hala Kararlıyım

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Elon Musk’tan bir başka açıklama daha geldi. Kısa süre önce Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Musk, Twitter’ı satın almaya kararlı olduğunu ifade etti.