Anasayfa Haber Starlink Uydu İnternet Servisinin Türkiye’ye Geliş Tarihi Ertelendi

Starlink Uydu İnternet Servisinin Türkiye’ye Geliş Tarihi Ertelendi

Starlink Türkiye geliş tarihi

Elon Musk’ın uydu internet projesi Starlink‘in 2022 yılında Türkiye’de kullanabilir olacağı açıklanmıştı. Ülkemizdeki birçok kullanıcı SpaceX’in internet servisinin Türkiye’de ne zaman kullanıma sunulacağını merak ederken, kısa süre önce Starlink internet servisinin hizmet haritası güncellendi.

Güncellenen haritayla beraber daha önceden 2022 yılında kullanabilir olacağı söylenen servisin 2023 içerisinde ülkemizde erişime açılacağı ifade edildi. Şimdilik konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Starlink Türkiye Geliş Tarihi

SpaceX’in İnternet Servisi 32 Ülkede Aktif

Starlink hizmeti halihazırda 32 ülkede kullanılabiliyor. Düşük gecikme süresiyle adından söz ettiren servis, son test sonuçlarına göre ortalama olarak 100 -130 Mbps değerinde internet hızını kullanıcılarına sağlıyor.

Silikon Kıtlığı Starlink Siparişlerini Sekteye Uğrattı

SpaceX geçtiğimiz yılın sonuna doğru silikon kıtlığından etkilendiklerini, beklenen üretim hızının yavaşladığını ve birçok Starlink siparişinin bu sebepten sekteye uğradığını belirtmişti. Gecikme için özür dileyen firma, üretim hızını artırmak için ince eleyip sık dokuduklarını ve en kısa sürede istenilen üretim hızına ulaşmayı hedeflediklerini ifade etmişti.