Anasayfa Makale Blue White Robotics, Traktörleri 5G ve GPS ile Otonom Hale Getiriyor

Blue White Robotics, Traktörleri 5G ve GPS ile Otonom Hale Getiriyor

Blue White Robotics, mevcut traktörleri 5G, lidar ve GPS ile donatarak otonom hale getiren bir firma. Firma; Federated Wireless ve Intel ile Kaliforniya’da bir şaraphanedeki mevcut tarım ekipmanlarını, özellikle de traktörleri otonom üretim araçlarına uyarlamak ve bağlamak için çalışmalarını duyurdu. Üçlü, ABD CBRS bandında özel bir 4G/5G kurulumunu içeren test projesinin “esnek robotik ve özel kablosuz ağ ile özerk tarıma giden yeni bir yol çizdiğini” söyledi.

2017 yılında eski IAF pilotları ve mühendisleri tarafından kurulan Blue White Robotics, otonom hava ve yer teknolojileri geliştiriyor. İşbirliğinin bir parçası olarak, Federated Wireless, özel hücresel ağı 3.3 kilometrekarelik bir bağ alanını kapsayacak şekilde üç günden daha kısa bir sürede devreye soktu. Blue White Robotics, otonom traktörler ve sensörleri bir araya getirmek için Intel’in “smart edge” ve altı çekirdek işlemcili edge sunucusunu kullandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tarım operasyonları, ağ oluşturma söz konusu olduğunda birçok benzersiz zorlukla karşı karşıya ve genellikle geniş bir alana, genellikle halka açık kablosuz geniş bandın sınırlı ve uygulanmasının maliyetli olduğu uzak yerlerde yapılır. Bu kullanım durumunda elde edilen otomasyon düzeyini gerçekleştirmek için, paylaşılan bir özel ağ aracılığıyla düşük gecikme süreli, yüksek bant genişliğine sahip kablosuz iletişimler çok önemliydi.”

Blue White Robotics tarafından tarım için geliştirilen adaptif bir otonom kit, tipik bir traktörü tam otonom bir araca dönüştürerek yetiştiricilere bir anahtarı çevirerek mevcut donanımlardan yararlanma yeteneği veriyor. Blue White Robotics’in çözümü, püskürtme, diskleme ve toz alma gibi çeşitli görevleri otomatikleştirebiliyor. Tek bir operatör daha sonra çok geniş bir alanda çalışan uyarlanmış otonom traktör filosunu yönetebiliyor.”

Federated Wireless’ın baş ticari yetkilisi Christopher Swan şunları söyledi: “Akıllı tarım, otomasyonun ve uç inovasyonun daha geniş bir şekilde benimsenmesinin güçlü, yeni nesil bağlantıya ne kadar bağlı olduğunun bir örneğidir. Intel ve Federated Wireless, uygun maliyetli CBRS paylaşılan spektrumu üzerine kurulu özel kablosuz ağ ile bunu mümkün kılıyor… Özel kablosuz ağ, kullanıma sunulduğunda ek tarımsal IoT cihazlarına ve uygulamalarına güç sağlamak için hazır durumda.”

Blue White Robotics’in baş iş sorumlusu Alon Ascher şunları söyledi: “Bütün bu cihazları ve robotları otonom çiftçilik için tanıttığınızda, son derece kırsal bir ortamda çok büyük miktarda veri var ve geleneksel bağlantı çok büyük bir sorun haline geliyor. Bir otonom traktör filosunu yönetmek ve farklı satıcılara gerçek zamanlı olarak veri çekmek, Intel ve Federated Wireless’ın özel kablosuz ağı olmadan mümkün olmazdı.”

Intel’de ağ, edge grubu ve yeni iş bölümü başkan yardımcısı Caroline Chan şunları söyledi: “5G uç çözümlerinin müşteriler için neler sağlayabileceği ve yeni iş ve gelir modelleri oluşturmalarına yardımcı olabileceği konusunda son derece iyimseriz. Bu, Blue White Robotics ve Federated Wireless gibi ortaklarla güçlü endüstri işbirlikleri sayesinde mümkün olmaktadır. Her şirket, yalnızca tarımı dönüştürmekle kalmayıp aynı zamanda farklı sektörlerdeki diğer kullanım durumlarını destekleyecek şekilde ölçeklenebilen özel bir ağ çözümü oluşturmak için benzersiz teklifler ve uzmanlık getiriyor.”