Anasayfa Haber Broadcom, VMware’i 61 Milyar Dolara Satın Alıyor

Broadcom, VMware’i 61 Milyar Dolara Satın Alıyor

Broadcom VMware

Geçtiğimiz günlerde Broadcom’un, sanallaştırma devi VMware’i satın almak istediğinden bahsetmiştik. Konu artık netlik kazanddı ve Broadcom, VMware’i 61 milyar dolarlık nakit ve hisse senedi karşılığı satın alıyor. Bunun Dell’in 67 milyar dolarlık EMC anlaşmasının ve Microsoft’un bekleyen Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın almasının arkasında, şimdiye kadarki en büyük teknoloji satın almalarından biri olduğu ifade ediliyor.

Bu büyük hamlenin Broadcom’un yazılım işini geliştirmek için tasarlandığı belirtiliyor. Geçen yıl kapatılıncaya kadar Dell’e ait olan VMware, bulut bilişim ve sanallaştırma teknolojisine odaklanıyor. Broadcom ise Wi-Fi veya Bluetooth odaklı yongaları ile tanınıyor.

VMware ve Broadcom kombinasyonu, kurumsal altyapıya ve bulut bilişime odaklanan güçlü bir kombinasyon olabilir. Broadcom daha önce güvenlik ve veritabanı yazılımı üreticisi CA Technologies’i 2018’de 18.9 milyar dolara ve 2019’da Symantec’in kurumsal güvenlik birimini 10.7 milyar dolara satın almıştı. 12 aydan kısa bir süre sonra ise Symantec’i açıklanmayan bir meblağ karşılığında Accenture’a sattı.

Anlaşmanın Broadcom’un 2023 mali yılında tamamlanması bekleniyor. Anlaşma tamamlanırsa tüm zamanların en büyük teknoloji anlaşmalarından biri olacak.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version