Anasayfa Haber RTX 30 Mobil GPU’lar Madencilik Kartlarında Kullanılmaya Devam Ediyor

RTX 30 Mobil GPU’lar Madencilik Kartlarında Kullanılmaya Devam Ediyor

Mart ayında içerisinde mobil GPU’lar yer alan, madencilik amacıyla üretilen sıra dışı ekran kartları görmüştük. Çinli OEM’ler artık işi başka bir boyuta taşıyarak NVIDIA’nın GeForce RTX 3060 ve 3070 mobil GPU’sunu açık şekilde masaüstü kartı olarak satmaya başladı.

İşin kötüsü, bunlar saf mandecilik kartları ve hatta reklamları yapılıyor. Tek amaç GPU’ların LHR (Lite Hash Rate) kısıtlamalarından kaçınmak, yani oyuncular için olumlu bir durum yok.

LHR kısıtlamaları %100 oranında aşıldı ve artık madenciler için büyük bir sorun olarak görülmüyor. Yine de üreticiler bu işten kâr elde etmek için elinden geleni yapıyor. Mobil GPU’ların yeri dizüstü bilgisayarlar olmalı. Bu süreç aylardır devam ediyor ve görünüşe göre bir önlem alınamadı. Sonuç olarak kaybeden taraf yine oyuncular çünkü RTX 30 serisi mobil çiplerle üretilen dizüstü bilgisayarların sayısı azalıyor. Ek olarak, fiyatlar da durumdan olumsuz etkilenebilir.

Adı sanı fazla bilinmeyen üreticiler, bu GPU’ları masaüstü madencilik kartları için yeniden tasarlıyor ve bu süreçten kâr elde ediyor. Taobao üzerinde bahsettiğimiz şekilde madencilik performansına odaklanan, reklamları yapılan birçok ürün dolaşıyor.