Anasayfa Haber Bitcoin Madenciliği Yapması Planlanan Akıllı Bina: Next Pampa 2.0

Bitcoin Madenciliği Yapması Planlanan Akıllı Bina: Next Pampa 2.0

Next Pampa 2.0

Pandemi sürecinde deyim yerindeyse patlama yapan kripto para kavramıyla birlikte oynadıkça kazanç sunan oyunların (Play To Earn) ve dijital sanat olarak bildiğimiz NFT’lerin teknoloji dünyasının odak noktası haline geldiğini söyleyebiliriz. Diğer taraftan, ilk başta sadece belli bir kitlenin ilgisini çeken kripto paralar, son bir senedir başka sektörlerde de kendine yer buluyor. Bu gelişmenin şimdiki örneği ise Next Pampa 2.0 ismiyle anılan yeni bir emlak projesi. Akıllı bina olarak nitelendirilen bu yapının Bitcoin madenciliği için gerekli tüm donanımları bünyesinde bulundurarak mülk sahiplerine en iyi senaryoda kazanç sunması hedefleniyor. Next Pampa 2.0 projesiyle alakalı detaylara dilerseniz daha yakından bakalım.

Geçen sene Bitcoin madenciliği için elektrik santrali alan şirketin ardından yurt dışındaki inşaat sektörü de kripto paraları benimseye başladı. Arjantin’deki Next Pampa 2.0’ın en önemli özelliği de isminin kripto kavramıyla anılan ilk konut yapısı olmasında saklı. Yabancı medyada “akıllı bina” olarak da kendisinden bahsedilen bu proje, 24 katıyla birlikte mimari açıdan ilgi çekmesine ek olarak, bodrum katında gücünü güneş enerjisinden alan bir Bitcoin mining rig sistemi de bulunduracak.

Mülk sahiplerine ek bir gelir sunmasının yanında önceliği binanın bakım giderlerini karşılaması olan Bitcoin kazım sistemi, ayrıca binadaki spor salonu gibi ortak alanları ısıtmak için de kullanılacak. Madencilik esnasında ortaya çıkan ısının özel bir tesisatla yapı içerisine aktarılacağı projenin tasarım şirketi tarafından özellikle belirtilmiş. Son olarak Next Pampa 2.0’ın, dekorasyon açısından da blok zinciri teknolojisine bağlı kaldığını söylemeden geçmeyelim. Örneğin, lobideki dev bir ekranda ev sahiplerine ait olan NFT eserler sergilenecek. Dairelerde ise akıllı ev sistemlerinden bildiğimiz tüm özelliklerin bulunacağını biliyoruz.

Next Pampa 2.0

Dünyanın ilk kripto binası, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’in seçkin bir mahallesi olarak bilinen Belgrano’da yer alacak. İnşaatına bu yıl içerisinde başlanmasa da lansmanı önceden yapılan Next Pampa 2.0; 2, 3 veya 4 odalı 100’den fazla daireye sahip ve bunların çoğu lansmanda metrekare başına yaklaşık 2.500 dolara satılmış. Daha açıklayıcı olması açısından 2 odalı bir dairenin yaklaşık 120.000 dolara alıcı bulduğunun da altını çizelim.

Bitcoin cephesinde yaşanan son düşüş ve ilerleyen dönemlerdeki belirsizliğin üstesinden gelmek adına projenin yönetimindeki Newlink Capital şirketinin kurucusu ve Next Pampa 2.0’ın ana proje geliştiricisi Damian Lopo, Bitcoin’in son 12 aydaki ortalama bir fiyatını hesapladığını ve madencilik operasyonunu bu ortalama fiyata göre ölçeklendirerek bina giderlerini karşılama vaadini yerine getirmek istiyor. İyi senaryoda yani Bitcoin’in değerlenmesi durumunda kazancın bina sakinlerine dağıtılması da söz konusu olunca projeye ilgi had safhada. Temiz enerjiyle kripto madenciliği de tabii ki bunun ana etkenlerinden biri. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.