Anasayfa Haber AMD Mendocino APU’lu Konsol: AYANEO Air Plus

AMD Mendocino APU’lu Konsol: AYANEO Air Plus

AMD, çok yakın bir tarihte ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar için tasarladığı Mendocino APU’larını duyurmuştu. Yeni APU’lar eski Zen 2 çekirdeklerini yeni nesil RDNA 2 grafik mimarisiyle bir araya getiriyor. Aslında bu yapılandırma Steam Deck’teki özel Aerith işlemciyle aynı, ancak teknik açıdan bazı önemli farklılıklar var.

Doğrusu Mendocino işlemcileri bu kadar hızlı beklemiyorduk. AYANEO, fiyatlandırma konusunda Steam Deck’e iyi bir alternatif sağlamak amacıyla yeni CPU’lardan yararlanan yeni bir avuç içi konsol duyurdu: AYANEO Air.

AMD lansman sırasında RDNA 2 grafik alt sisteminin tüm özelliklerini sağlamamıştı. Ancak Golden Pig Upgrade, Mendocino işlemcilerin beklenenden çok daha az Hesaplama Birimi içerdiğini bildirdi. Eğer bu iddialar doğruysa, Van Gogh’dan dört kat daha az olan sadece 2 Hesaplama Birimine bakıyoruz ve bu gerçekten yetersiz.

AYANEO Air Plus oyun konsolu, düşük güçlü entegre grafiklerine rağmen 720p yerine 1080p ekrana sahip. Ne AMD ne de AYANEO, Mendocino’nun 2 Hesaplama Birimine sahip olduğunu onaylamamıştı. Angstronomics ise kısa bir aranın ardından Mendocino’nun yalnızca 1 WGP’ye (WorkGroup Processor) sahip olduğunu doğruladı. RDNA 2 mimarisinde her bir WGP, iki adet Hesaplama Birimi içeriyor.