Anasayfa Haber Google Meet ve Duo Birleştiriliyor

Google Meet ve Duo Birleştiriliyor

Google Meet Duo

Google tarafından Meet ile Duo servislerinin birleştirildiğini duyurdu. Bugüne kadar Meet iş kullanıcılarını hedeflerken Duo ise Apple FaceTime’a rakip olacak bir video mesajlaşma uygulaması olarak tasarlanmıştı.

Google önümüzdeki haftalardan itibaren tüm Meet özelliklerini Duo uygulamasına ekleyeceğini ifade etmiş. Ardından bu yılın sonlarında Duo uygulaması Google Meet olarak yeniden adlandırılacak ve bu noktada Meet, şirketin tek görüntülü iletişim servisi olacak.

Duo, yeni adı altında da mevcut tüm görüntülü arama özelliklerini koruyacak. Halihazırda bir Duo kullanıcısıysanız konuşma geçmişiniz, kişileriniz ve mesajlarınız da güvende olacak. Meet’in de tüm özellikleri aynı şekilde elinizin altında olacak.

Tabii ki yeni özellikler de söz konusu. Bunlar arasında aramalarda ve toplantılarda özelleştirilebilir sanal arka planlar, toplantıların planlanması, toplantı içi sohbet, içeriğin canlı paylaşımı, gerçek zamanlı altyazılar, 100’e kadar katılımcıyla görüntülü aramalar, gürültü iptal edilebilen gelişmiş video ve ses deneyimleri ile Gmail, Takvim, Asistan ve Mesajlar gibi diğer Google araçlarıyla entegrasyon yer alıyor.

Duo veya Meet’i ücretsiz kullananların herhangi bir ödeme yapması gerekmeyecek.