Anasayfa Haber Windows 11 ile Microsoft Hesabı Ayarlara Entegre Ediliyor

Windows 11 ile Microsoft Hesabı Ayarlara Entegre Ediliyor

Microsoft, Microsoft hesabını doğrudan sistem ayarlarına entegre ederek Microsoft/Office hesabı ile Windows 11 arasındaki boşluğu kapatmak istiyor. Bu hamle, şirketin kişisel veya ev kullanımı için Windows 11 Pro’da Microsoft hesabını zorunlu hale getirmesinden birkaç ay sonra geldi.

Windows 11 22H2 ile Ayarlar’a Microsoft 365 ile ilgili daha fazla detay ekleneceğini biliyoruz. Microsoft ayrıca Çevrimiçi Hizmet Deneyim Paketleri aracılığıyla sağlanan gelecekteki güncellemelerle deneyimi daha da iyileştirmeyi planladığını söylüyor. Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, Ayarlar uygulaması artık ödeme bilgilerini görüntülemenize ve yönetmenize izin veriyor. Hatta ödeme yönteminiz bir güncelleme gerektirdiğinde bildirim alabilirsiniz. Ödeme özelliğinin Ayarlar kısmına entegre edilmesinin temel amacı ise abonelikleri kesintisiz olarak devam ettirmek.

Şu anda Microsoft hesabı entegrasyonu ödeme ayrıntılarıyla sınırlı, ancak bu durum gelecekteki güncellemelerle değişecek. Microsoft, Ayarlar uygulamasındaki Microsoft hesaplarıyla ilişkili özellikleri daha iyi yansıtmak için bir dizi değişikliği test ediyor. Buna Office 2021 veya Office 2019 gibi ürünler de dahil. Örneğin, Microsoft hesabına bağlı bir Office 2021 veya Office 2019 aboneliğiniz varsa, desteklenen Office kalıcı ürünlerini Ayarlar > Hesaplar bölümünde görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz.

Ayrıca tüm geliştirmeler tamamlandığında abonelikleriniz hakkında daha fazla bilgi edinme şansımız olacak ve hatta Office’i yüklemek mümkün olacak. Daha öncesinde kullanıcıların Office ürününü yüklemek için bir tarayıcıda hesaplarında manuel olarak oturum açmaları gerekiyordu.