Anasayfa Haber Dünyanın İlk 4K 240 Hz Monitörü Satışa Çıkıyor: Samsung Odyssey Neo G8

Dünyanın İlk 4K 240 Hz Monitörü Satışa Çıkıyor: Samsung Odyssey Neo G8

Odyssey Neo G8

Samsung, yılın başlarında hem 4K çözünürlüğe hem de şaşırtıcı derecede yüksek 240 Hz yenileme sahip oyuncu monitörünü duyurmuştu. Bu 4K oyun monitörleri için dünyada bir ilk oldu. Şimdi ise Samsung Odyssey Neo G8 için rezervasyonlar açıldı, ancak bu bir ön sipariş değil. Ön siparişlerin 6 Haziran’da açılacağı zamana kadar bu monitöre erken ulaşmak için kaydınızı şimdiden yaptırabilirsiniz. Yani şu an için bir servet ödemenize gerek yok. Samsung ayrıca kaydolan herkese 50 dolar indirim veriyor.

32 inçlik kavisli Neo G8, 2.000 nit parlaklığa kadar ulaşabiliyor ve “Quantum HDR 2000” ismiyle lanse edilmiş. 4K çözünürlüğe sahip monitörler zaten uzun zamandır piyasadaydı, bu nedenle yenileme hızına gelelim.

Şu anda 4K oyun monitörü için en yüksek yenileme hızı, en iyi oyun monitörlerinden bazılarında bulabileceğiniz gibi 144 Hz seviyesinde. 360 Hz oyun monitörleri halen çok kısıtlı olmasına rağmen, şirketler şimdiden gelecek için 1080p 480 Hz monitörler duyurmaya başlamıştı. Samsung ise 240 Hz tazeleme hızına 4K çözünürlükte çıkmayı başardı.

Samsung Odyssey Neo G8

Samsung, monitöründe 1ms tepki süresi sunulduğunu, ayrıca AMD FreeSync Premium Pro ve NVIDIA G-Sync senkronizasyon teknolojisi ile uyumlu olduğunu ifade ediyor. Bu nedenle GPU’nuzun 4K çözünürlüğü yüksek kare hızlarında çalışacak kadar güçlü olduğunu varsayarsak, oyunlarınız takılma ve yırtılma olmadan çalışacak.

Monitör ayrıca çift HDMI 2.1 bağlantı noktasını ve tek bir DisplayPort 1.4 bağlantısını destekliyor. Otomatik Kaynak Anahtarı+ özelliği, bağlı bir cihaz açıldığında giriş kaynaklarını otomatik olarak değiştiriyor. CoreSync özelliği ise ekranın içeriğine uyacak şekilde monitörün arkasındaki RGB aydınlatmasını ayarlıyor.

Neo G8 için hala bir fiyat veya çıkış tarihimiz yok, ancak muhtemelen her ikisini de ön siparişlerin açıldığı 6 Haziran’da öğreneceğiz.