Anasayfa Haber 24 Çekirdekli Intel CPU ve Arc A770 GPU Birlikte Teste Girdi

24 Çekirdekli Intel CPU ve Arc A770 GPU Birlikte Teste Girdi

Intel, bu yılın sonunda 13. Nesil işlemcilerini duyurmak için hazırlanıyor. Bir şirket yetkilisiyle yaptığımız röportajda Raptor Lake ailesi hakkında bazı bilgiler elde etmiştik. Şirket ayrıca önümüzdeki birkaç ay içinde Arc Alchemist harici ekran kartlarını piyasaya sürecek. Görünüşe göre birisi bu iki ayrı seriden GPU ve CPU ile çalışan bir sistemi test ediyor.

Sızıntıda RPL-S (Raptor Lake-S) kod adlı bir masaüstü CPU’nun Arc A770 grafikleriyle beraber çalıştığını görüyoruz. Yani bu aslında hem Intel işlemci hem de harici Intel ekran kartı ile karşımıza çıkan ilk sistem.

13. Nesil Core işlemci 24 çekirdeğe sahip ve geçmişteki bilgiler bir kez daha doğrulanıyor. Ayrıca Arc A770’in şu anda bu yeni platform için test edilmekte olduğunu belirtelim. Üst düzey Arc 7 serisinde muhtemelen Arc A770 ve Arc A780 olmak üzere iki model karşımıza çıkacak.

Bahsettiğimiz sistem 32 GB DDR5-4800 bellekle çalışıyordu, ancak geçmişteki bazı verilere bakılırsa Raptor Lake minimum 5200 MHz olmak üzere daha hızlı modülleri destekleyecek. Harici Alchemist GPU’nun grafik performansı çok düşük ve test platformu tarafından yalnızca 1 GB bellekle birlikte algılanıyor. Yani halen platform yeni kartlar için hazır değil.